Digitaliada

Digitaliada este un program de educație digitală care încurajează folosirea tehnologiei pentru îmbunătățirea performanței școlare a elevilor.

Concurs pentru școlile Digitaliada din mediul rural

Competiţia este deschisă pentru toate școlile gimnaziale din mediul rural în perioada 17.05.2017-02.06.2017. 20 de școli pot câștiga un laborator digital, sesiuni de formare pentru profesori și un pachet complet de echipamente, aplicații, jocuri, materiale digitale, planuri de lecții, pentru a susține învățarea matematicii și TIC-ului la clasele V-VIII cu ajutorul tehnologiilor digitale.
Procesul de selecție și interviurile în teren au loc până la 31.07.2017. Condiţiile detaliate de ȋnscriere și metodologia de completare a aplicaţiei sunt disponibile aici și pe www.digitaliada.ro/scolile-digitaliada.  

Educația digitală este încurajată și la nivel național prin dezvoltarea platformei online Digitaliada și prin concursul de materiale digitale #Digitaliada.

Platforma online Digitaliada

Platforma este un hub online de conținut educațional liber ce poate fi folosit de oricine este interesat – elevi sau profesori din toată țara.

Concurs de materiale educaționale Digitaliada

Concursul de materiale digitale educaționale încurajează crearea de conținut original și open source ce poate fi utilizat în procesul de învățare. Concursul are loc anual și se adresează în principal cadrelor didactice din orice școală din România, dar și tuturor persoanelor de peste 18 ani interesate să creeze și să distribuie publicului larg materiale didactice în format digital, ce pot fi folosite în predarea oricărei discipline școlare de la clasele V-VIII. Cele mai originale materiale digitale sunt premiate cu echipamente electronice și IT. Prima ediție a acestui concurs este în desfășurare iar materialele înscrise sunt în prezent în etapa de evaluare. Rezultatele concursului de materiale digitale vor fi anunțate în cursul lunii iunie 2017. Ediția următoare a concursului se va desfășura în perioada octombrie 2017 – iulie 2018.

Pilot Digitaliada

Prima ediție a Digitaliada în mediul rural se desfășoară ȋn 10 școli pe parcursul anului școlar 2016-2017.  

Ediția pilot în cifre:

  • 10 școli gimnaziale de la sate beneficiare directe ale proiectului
  • 30 de profesori de matematică și TIC din cadrul celor 10 școli beneficiare
  • 2 sesiuni de training pentru profesori
  • aproximativ 1000 de copii din clasele V-VIII, din cadrul celor 10 școli care au acces direct la programe de educație digitală în timpul orelor de matematică și TIC
  • 10 laptopuri, 10 videoproiectoare și echipamente suport
  • 260 de tablete pentru utilizare la clasă (elevi și profesori de matematică și TIC)
  • 60 de planuri de lecție pentru matematică, folosind metoda de învățare prin mijloace digitale
  • 2 manuale pentru TIC, unul pentru PC (traducere) și altul conceput special pentru tabletă, 15 aplicații și jocuri.

Rezultatele finale ale proiectului pilot vor fi comunicate în luna septembrie 2017.

Programul Digitaliada se desfășoară cu sprijinul Ministerului Educației Naționale.

 

sus