BatPro pentru Windows

BatPro pentru Windows

Proiecte Lumea prin culoare și sunet 2016

Lions Club Arad

„BatPro pentru Windows” este o continuare a proiectului din anul 2015 prin care a fost dezvoltat un soft de operare a calculatorului pentru nevazători – nivel începător. Dacă versiunea inițială folosea un calculator dedicat cu sistem de operare Linux, în cazul proiectului actual, softul BatPro poate fi instalat și e funcțional pe orice calculator, indiferent de sistemul de operare. Așadar, persoanele nevăzătoare pot instala aplicația pe oricare dintre calculatoarele la care au acces: în familie, la școală sau la serviciu. Această aplicație nu se adresează doar începătorilor, ci și utilizatorilor avansați.

batpro-pentru-windows-1

Ce poate face un nevăzator cu noul BatPro pentru Windows? Are acces la o bibliotecă audio de peste 40.000 de titluri, are acces online la mai multe ziare prezente pe internet, poate accesa sute de posturi de radio și poate afla informații meteorologice, horoscop, curs valutar sau rezultate sportive. În plus, versiunea actuală permite accesarea diferitelor rețele de socializare, accesul la câteva jocuri (Spânzurătoarea, Șah, Trivia etc.), poșta electronică (email) și Skype.

Versiunea BatPro pentru Windows pune la dispoziția utilizatorului, pe lângă cursul interactiv de învățare a tastaturii, un curs de navigare pe Internet și un curs de utilizare a unui editor de texte. În plus, vocea Ancutza folosită de BatPro este distribuia gratuit nevăzătorilor care o vor putea folosi cu orice cititor de ecran.

Proiectul are o componentă ecologică atașată. Calculatoarele distribuite gratuit persoanelor nevăzătoare și cu deficiențe de vedere provin din firme și instituții care nu mai au nevoie de acestea. Tone de calculatoare (funcționale încă)au fost recuperate, recondiționate și readuse la viață în cadrul proiectului.

Proiectul a fost finanțat de Fundația Orange cu suma de 222500 lei.