Women’s Digital Centers

Women’s Digital Centers

Programe

Women’s Digital Centers este un program de educație digitală pentru femei aflate în situații vulnerabile, fără venituri și cu un nivel scăzut de educație, prin care beneficiază gratuit de cursuri de alfabetizare digitală și de dezvoltare personală și profesională, pentru a-și găsi și păstra mai ușor un loc de muncă. Femeile înscrise în program învață să folosească pachetul Microsoft Office, imprimanta, internetul, serviciile de e-mail, dar și aplicații online precum Skype sau Whatsapp.

Dotarea centrului unde se defășoară cursurile, cu laptop-uri, tablete, imprimante și videoproiectoare, s-a făcut direct de către Fundația Grupului Orange, iar cursurile sunt organizate cu ajutorul finanțării de 40.000 euro, acordată de Fundația Orange România.

În 2018 a avut loc inaugurarea primului Women’s Digital Center din România, care se alătură astfel celorlalte 17 țări la nivel mondial, în care peste 11.000 de femei pot beneficia de educație digitală.