CLICK și Ajungem Mari - Asociația Lindenfeld

/ /
CLICK și Ajungem Mari - Asociația Lindenfeld

Susține un ONG 2019

Susţinut de Oana Doagă

Prin acest proiect 80 de copii și tineri instituționalizați din București și Râmnicu Sărat vor participa la cursuri de utilizare a calculatorului și Internetului, dar şi la cursuri online de limbă engleză (cu ajutorul voluntarilor din Bucuresti sau alte județe). De asemenea, Asociaţia va oferi şi echipamentele necesare susţinerii acestor cursuri şi va realiza un suport de curs atractiv şi interactiv despre utilizarea calculatorului.

„Sunt voluntar Ajungem Mari de 2 ani și ceea ce mă motivează să merg la copii în fiecare săptămână este expresia de fericire care apare pe chipul lor în momentul în care te văd, îmbrățișările strânse pe care ți le dau, nerăbdarea de a face diverse activități, dorința de a învăța lucruri noi, dar si de a se mândri cu ceea stiu deja", spune Oana Doagă”, voluntar Orange România și coordonator proiect.

Copiii şi tinerii beneficiari sunt înscrişi în învăţământul preşcolar sau şcolar de stat, la grădiniţe şi şcoli normale sau speciale sau la seral/a doua şansă, iar nivelul lor este în medie cu 2 ani mai scazut decât al colegilor din familii tipice. Cunoştinţele lor în materie de utilizare a calculatorului sunt foarte reduse pentru că au rar acces în sala de calculatoare, există un calculator vechi pentru 12 copii pe care îl folosesc pentru teme.

Tinerii din sistemul de protecția a copilului sunt foarte vulnerabili și adesea devin victime sigure o dată cu părăsirea centrelor. Trauma abandonului, a separării de familie și a institutionalizării duce la stimă de sine scăzuta, comportamente sexuale riscante, consum de substanțe, viziune sumbră asupra viitorului. Multi dintre ei au însă au mult potențial și își doresc să învețe, iar proiectul vine într-un mod practic și informal exact în întâmpinarea acestei nevoi.


https://www.ajungemmari.ro/ este un program educational al Asociatiei Lindenfeld, demarat in iunie 2014 cu fonduri 0 si care s-a extins rapid in Bucuresti si 25 de judete cu sprijinul voluntarilor.

Programul sustine constant si pe termen lung peste 2000 de copii prin proiecte permanente (pregatire scolara, ateliere creative si de dezvoltare personala, iesiri si excursii, tabere, orientare profesionala si consiliere vocationala, cursuri vocationale) si proiecte punctuale adaptate nevoilor copiilor. Pana acum s-au implicat in program 6100 de voluntari, iar in 2015 proiectul a fost desemnat „Proiectul de voluntariat al anului in domeniul educatiei” la Gala Nationala a Voluntarilor si a luat locul II la Gala Societatii Civile.

Contact: Iarina Taban (Director Executiv) -0721793352, iarina@ajungemmari.ro