Diagnosticarea afecţiunilor auditive

Diagnosticarea afecţiunilor auditive

Lumea prin Culoare și Sunet 2015-2016

Asociaţia Audiosofia

Proiectul „Diagnosticarea afecţiunilor auditive” a avut ca scop prevenirea şi reducerea hipoacuziilor în rândul copiilor, prin diagnosticare şi intervenţie timpurie şi prin îmbunătăţirea serviciilor medicale oferite de spitalele publice din România.

Ȋn cadrul proiectului:

• Au fost înfiinţate două centre de audiologie şi diagnostic în cadrul Spitalului de Urgenţă din Zalău şi în cadrul Spitalului de Urgenţă din Craiova
  • A fost dezvoltată o procedură de screening auditiv neonatal în cadul Spitalului de Urgenţă din Timişoara
  • S-a realizat dotarea tehnică suplimentară a Centrului de audiologie „Sunetele Viitorului” din cadrul Spitalului Marie Curie Bucureşti
  • A fost îmbunătăţit nivelului de instruire a pesonalului medical din spitalele publice partenere prin realizarea de cursuri de profil, monitorizare şi schimb de experienţă.

„Diagnosticarea afecţiunilor auditive” este un proiect naţional care s-a desfăşurat pe o perioadă de 12 luni. Partenerii principali ai proiectului au fost: Spitalul „Marie Curie” Bucureşti, Spitalul de Urgenţă din Timişoara, Spitalul Judeţean de Urgenţă din Zalău şi Spitalul de Urgenţă din Craiova, spitale cu o vastă adresabilitate în rândul copiilor, care au nevoie de echipament medical necesar pentru screening neonatal, diagnostic şi tratament pentru afecţiuni auditive.

audiosofia

Rezultatele proiectului sunt: screening neonatal pentru 500 de nou-născuţi, diagnostic pentru 200 copii cu deficienţe de auz, tratament medical pentru 50 copii cu deficienţe de auz, tratament post implant cohlear pentru 50 copii.

Proiectul a fost finanţat de Fundaţia Orange cu suma de 230.000 lei.