Știință pentru toți, pentru o viață mai bună!

Știință pentru toți, pentru o viață mai bună!

Proiecte Lumea prin culoare și sunet 2017

Asociația pentru Formare

Scopul principal al proiectului „Știință pentru toți, pentru o viață mai bună!”, este acela de a îmbunătăți calitatea educației persoanelor cu deficiențe de auz și de văz prin experimentarea și explorarea directă a științei. Deoarece știința este pretutindeni și înțelegerea fenomenelor este parte a vieții de zi cu zi, aceasta poate oferi elevilor cu deficiențe de auz și de văz o temelie solidă pentru succesul lor în viață.

casa-experimentelor-1

Prin acest proiect, Casa Experimentelor – Romanian Science Center va fi echipată cu dispozitive digitale care să faciliteze experimentarea personală de către persoanele cu deficiențe de auz și văz. Astfel, 430 de copii și tineri cu deficiențe de auz și văz din București și județul Ilfov și 450 de copii și tineri cu deficiențe de auz și văz din județele limitrofe (Giurgiu, Călărași, Ialomița, Prahova, Dâmbovița) vor experimenta independent cele peste 50 de exponate special adaptate pentru ei, dobândind astfel o mai bună înțelegere a fenomenelor fizice. Ei vor beneficia de alternativa de a învăța în timp ce se joacă. Vor învăța să observe, să adune fapte și să tragă concluzii, ascuțindu-le astfel gândirea legată de fenomenele întâmpinate în viața de zi cu zi. Achiziția de abilități în domeniul științelor va conduce și la alte abilități, astfel copiii vor învăța să fie mai curioși, tenace, hotărâți și capabili să-și asume riscuri.

Alături de Asociația pentru Formare vor veni în acest proiect școli speciale din București și județul Ilfov, Agenția Națională pentru Persoanele cu Dizabilități și Inspectoratele școlare pentru a facilita corelarea teoriei predate la orele de clasă cu practica derulată în Casa Experimentelor. Va fi asigurat transportul a 576 de copii și tineri din București și judetul Ilfov cu deficiențe de auz și de văz de la școală la Casa Experimentelor și retur.

Proiectul va fi finanţat de Fundaţia Orange cu suma de 135.010 lei.