Câștigătorii programului "Lumea prin culoare și sunet", ediția 2023

/ /
Câștigătorii programului "Lumea prin culoare și sunet", ediția 2023

Programe Lumea prin Culoare și Sunet 2023
  • Valoarea totală a granturilor oferite de Fundația Orange în acest an se ridică la aproximativ 300.000 de euro;
  • Cu o istorie de 11 ani, prin programul „Lumea prin culoare și sunet”, Fundația Orange a sprijinit financiar 52 de proiecte, în valoare totală de 2,75 milioane de euro.

Juriul desemnat de Fundația Orange a stabilit câștigătorii programului de finanțare „Lumea prin culoare și sunet”, în care organizațiile neguvernamentale au fost invitate să înscrie proiecte de educație și angajabilitate, cultură și participare la viața comunității, accesibilitate și mobilitate în spații publice, realizate în beneficiul persoanelor cu deficiențe de vedere sau de auz.

Cu o istorie de 11 ani, „Lumea prin Culoare și Sunet” este cel mai mare fond de finanțare dedicat persoanelor cu deficiențe senzoriale. De la lansarea inițiativei, Orange a susținut 52 de proiecte, în care a investit 2,75 milioane de euro. În cadrul ediției de anul acesta, 6 proiecte au fost declarate câștigătoare, valoarea granturilor fiind de aproape 300.000 de euro.
Cele 6 proiecte câștigătoare ale granturilor de anul acesta au fost selectate în urma unui proces de evaluare tehnico-financiară realizat de către experţi în domeniu şi persoane cu dizabilități, iar evaluarea finală a fost realizată de consiliul director al Fundaţiei Orange.

 ”De 11 ani sprijinim proiecte care contribuie la crearea unei societăți mai incluzive, în care persoanele cu deficiențe de vedere sau auz să aibă oportunități reale de a-și atinge potențialul. Este un drum lung și ne-am asumat acest rol, iar rezultatele pe care le obținem cu fiecare proiect ne dau încredere să încercăm să facem lucrurile mai bine. Și în această ediție, tehnologia digitală este instrumentul principal pentru a deschide noi căi pentru o implicare mai activă a persoanelor cu deficiențe de vedere sau auz în implementarea proiectelor, astfel încât perspectiva și nevoile lor să rămână în centrul fiecărei intervenții”

a declarat Ovidiu Ana, director executiv Fundația Orange.

Proiectele din cadrul ediției 2023 contribuie prin soluții digitale la creșterea accesului la educație de calitate și incluziune, la o mai bună mobilitate în spații publice, acces la cultură și integrare în comunitate pentru persoanele cu deficiențe. Peste 4.500 de beneficiari direcți și peste 210.000 de beneficiari indirecți vor fi sprijiniți prin aceste inițiative.