Finanțare

/ /
Finanțare

Despre noi

Apel de finanţare

Pe 12 decembrie 2016, Fundația Orange dă startul noii ediții a programului de finanțare „Lumea prin culoare şi sunet”, ce oferă prin concurs fonduri organizaţiilor non-profit pentru proiecte dedicate îmbunătăţirii calităţii vieţii persoanelor cu deficienţe de vedere şi/sau auditive. Fondul de finanţare are anul acesta o valoare totală de 250.000 Euro.

Concursul de finanțare „Lumea prin culoare și sunet” se desfășoară anual pe platforma online www.finantare.fundatiaorange.ro.

Poți afla mai multe detalii despre câștigătorii ediției anterioare a programului de finanțare „Lumea prin culoare și sunet” aici.


Reguli de finanţare

Solicitările pentru acordarea de finanțare vor fi luate în considerare dacă organizația pe care o reprezinți îndeplinește anumite condiții, cum ar fi:

  • reprezinți o fundație sau o organizație neguvernamentală non-profit înregistrată legal ȋn Romȃnia, ce desfasoara activitati de cel putin 1 an
  • organizaţia este acreditată pentru acordarea serviciilor propuse în proiect (acolo unde acreditarea este necesară)
  • proiectul propus se adresează unui grup de persoane

Nu vom acorda finanțări proiectelor care:

  • nu se înscriu în obiectivele Fundației Orange și nu sunt în concordanță cu misiunea acesteia
  • au loc în afara țării. Dacă proiectul se desfăşoară în afara teritoriului ţării, te rugăm să accesezi www.fondationorange.com
  • au ca scop acordarea de burse, studii academice sau cercetări pentru angajații organizației sau beneficiari. Fundația Orange nu susține acțiuni precum excursii umanitare, conferințe, tabere, concerte sau alte evenimente, chiar dacă, de exemplu, participanții furnizează rechizite școlare sau alte ajutoare pentru oamenii pe care îi vizitează
  • au ca scop organizarea unor activități cu caracter politic sau religios

Consiliul Director al Fundaţiei evaluează aplicaţiile primite și alege câștigătorii în funcţie de un set de criterii, precum: relevanța și coerența proiectului, durabilitatea (rezultate concrete și sustenabilitate), impactul (soluția propusă și numărul de beneficiari), componenta digitală, caracterul inovator, contribuția din partea candidaților precum și experiența anterioară de lucru a aplicantului.

Mai multe detalii despre modul de desfășurare a programului „Lumea prin culoare și sunet” și despre criteriile de evaluare poți găsi în documentele de mai jos:

Regulamentul Fondul Lumea prin Culoare si Sunet 2017
Technical grid


Donaţii

Cu fiecare gest de susținere putem schimba lucrurile în bine. Dacă vrei să ni te alături pentru a ajuta persoanele cu deficiențe de vedere și/sau auz, sprijinul tău poate fi:

  • donație prin virament bancar. Donaţiile se pot face prin transfer bancar în următorul cont: IBAN RO 27 INGB 0001 0082 0025 8900; Banca ING BANK N.V. AMSTERDAM BUCHAREST BRANCH; titular cont: Fundația Orange
  • debit direct

Direcționează 2% din impozitul pe venit Fundației Orange.
Procentul de 2% din impozitul pe venit nu este o donație, ci reprezintă o parte din impozitul anual pe venit datorat statului. Prin prevederile codului fiscal, statul permite direcționarea a 2% din acest impozit către o organizație non-profit ce acționează în sprijinul comunității. Dacă te-ai hotărȃt să direcționezi 2% din impozitul pe venitul anual către Fundația Orange, te rugăm să descarci formularul 230 (pdf) (pentru venituri doar din salarii) sau formularul 200 (pdf) (daca ai și venituri din alte surse – cum ar fi cedarea folosinţei bunurilor/chirii, drepturi de autor, etc), să completezi cu datele personale la capitolul I, să semnezi și să trimiți prin poștă către administrația financiară de care aparții, nu mai târziu de 25 mai. Pentru mai multe detalii te rugăm să ne contactezi la fundatia.orange@orange.com.

Direcționarea a 2% nu reprezintă un cost pentru contribuabil.