Programe Noutate

Digitaliada

este un program de educație digitală care își propune încurajarea folosirii tehnologiei la clasă pentru îmbunătățirea performanței școlare în învățământul preuniversitar. Programul are două componente: platforma Digitaliada.ro - un hub de resurse educaționale digitale și Digitaliada în școli gimnaziale din sate.

Fundația Orange lansează ediția 4.0 a programului Digitaliada și adaugă încă 10 școli din mediul rural, selectate prin concurs deschis: Șieu (Bistrița-Năsăud), Sânpetru (Brașov), 23 august (Constanța), Roata de Jos (Giurgiu), Bretea Română (Hunedoara), Recea (Maramureș), Acățari (Mureș), Deveselu (Olt), Putna (Suceava), Roești (Vâlcea). Noile școli intrate în programul Digitaliada al Fundației Orange se alătură celor 40 din edițiile precedente. Lista completă a școlilor în care se desfășoară programul Digitaliada se află aici.

Digitaliada se desfășoară cu avizul Ministerului Educației Naționale.

5.500 de elevi din mediul rural, din 30 de județe, intră în anul școlar 2019-2020 în Laboratoarele Digitaliada.

Acestea sunt complet echipate cu 1.500 tablete, 52 de laptopuri, 50 de videoproiectoare și ecrane de proiecție, precum și cu materiale digitale educaționale pentru Matematică și Informatică selectate și pregătite de experți educaționali. Vara aceasta, 164 de directori și profesori de Matematică și Informatică au participat la sesiunile de formare, pentru a învăța să utilizeze noile metode digitale la clasă. Profesorii primesc acces la aplicațiile educaționale pre-instalate pe tablete și beneficiază de proiecte didactice pentru Matematică și TIC și de ghiduri de predare digitală, astfel încât să le fie ușor să predea folosind tehnologia digitală. Laboratoarele Digitaliada pot fi folosite însă de către orice profesor al școlii, nu doar de către profesorii de matematică și TIC cărora li se adresează programul.

Fundația Orange susține educația digitală la nivel național. Oricine este interesat de predarea și învățarea cu ajutorul tehnologiei digitale are la dispoziție în mod gratuit platforma online www.digitaliada.ro și, totodată, poate aplica la concursul de materiale digitale #Digitaliada, care încurajează dezvoltarea de materiale educaționale în limba română.

Valoarea totală a celor patru ediții Digitaliada este de 2 milioane euro.
Recunoașterea Digitaliada a venit și din partea comunității. Proiectul-pilot Digitaliada a primit premiul I la categoria Educație, în cadrul Galei aniversare CSR Awards 2017.
Află mai multe detalii