Proiecte 2017 Noutate

Infografic Fundația Orange 2018

Descarcă infografic »

Digitaliada

este un program de educație digitală ce încurajează folosirea la clasă a metodelor de lucru interactive și a conținutului digital educativ, pentru a crește performanțele școlare ale elevilor.

Programul are două componente: platforma Digitaliada.ro - un hub de resurse educaționale digitale și Digitaliada în școli gimnaziale din sate.

Fundația Orange lansează ediția 3.0 a programului Digitaliada și adaugă 10 noi școli selectate prin concurs deschis: Uriu (Bistrița-Năsăud), Costești (Buzău), Teregova (Caraș-Severin), Luna de Sus (Cluj), Sita Buzăului (Covasna), Dragomirești (Dâmbovița), Medieșu Aurit (Satu-Mare), Turnu Roșu (Sibiu), Ivănești (Vaslui), Tîmboești (Vrancea). Lista completă a școlilor în care se desfășoară programul Digitaliada este aici.

Digitaliada a inceput cu un proiect pilot in 2016-2017, în 10 școli, și a fost extins în prezent la 40 de școli. Digitaliada se desfășoară cu avizul Ministerului Educației Naționale.

40 de școli de la sate, din 26 de județe, intră în anul școlar 2018-2019 cu laboratoare digitale complet echipate și cu materiale digitale educaționale pentru Matematică și Informatică.

Peste 130 de directori și profesori de Matematică și Informatică din cele 40 de școli au participat la sesiunile de formare. Profesorii sunt încurajați să adopte metode digitale în predarea materiilor Matematică și Informatică și TIC. Pe întreg parcursul derulării proiectului dascălii primesc asistență și consultanță din partea echipei de proiect. Aceștia au acces la aplicațiile educaționale instalate pe tablete, la 124 de proiecte didactice adaptate și șase ghiduri de predare digitală.

Astfel, 4.500 de elevi din mediul rural învață în Laboratoare Digitale dotate cu 1.150 tablete, 41 de laptopuri, 38 de videoproiectoare și ecrane de proiecție.

Platforma digitaliada.ro încurajează crearea și partajarea de conținut educațional liber ce poate fi folosit de orice persoană din România.

Platforma găzduiește și concursul anual de materiale digitale #Digitaliada, ce premiază pasionații care dezvoltă conținut educativ original și open source. Toate materialele educaționale existente pe platformă sunt validate științific de experți în educație. Pe platforma digitaliada.ro exista peste 500 de materiale digitale educationale, in limba română, ce pot fi accesate în mod gratuit și numărul crește constant.

Valoarea totală a celor trei ediții Digitaliada este de 1,3 milioane euro.
Recunoașterea Digitaliada a venit și din partea comunității. Proiectul-pilot Digitaliada a primit premiul I la categoria Educație, în cadrul Galei aniversare CSR Awards 2017.

Mai multe detalii pe digitaliada.ro

40 de școli în Digitaliada