Fundația Orange sprijină comunitatea

/ /
Fundația Orange sprijină comunitatea

Noutate

Pe durata pandemiei provocate de noul coronavirus, Fundația Orange România a sprijinit activ comunitatea acționând pe trei direcții principale:

  • sponsorizări pentru nevoie urgente ale sistemului medical și social (dotarea spitalelor cu aparatură medicală și suport pentru vârstnicii vulnerabili)
  • sprijinirea continuării procesului educațional prin intermediul programului Digitaliada. Până la 1 septembrie 2020, clienții Orange au beneficiat de trafic de date gratuit la accesarea tuturor resurselor din platforma digitaliada.ro. Acest beneficiu va continua pe tot parcursul anului scolar 2020-2021.
  • respectarea calendarul programelor “Lumea prin culoare și sunet” și “Sustine un ONG”, acordând prin apel de proiecte, finanțări de aproape 300.000 euro pentru proiecte de incluziune socială, educație non-formală, sănătate și dezvoltare sustenabilă

Mai multe detalii


Testimoniale ONG-uri și instituții partenere

ioan-silviu-lefter

„Mulțumim Fundației Orange România pentru implicarea într-o perioadă în care responsabilitatea sociala este atât de importantă pentru a salva vieți. Eforturile personalului medical român sunt uriașe, așadar este esențial să fim cât mai mulți, uniți și alături de ei, pentru că doar împreună, putem să depășim aceste momente dificile.”
- Ioan Silviu Lefter, Director General Crucea Roșie Română

mugurel-margarit

„Izolarea socială înseamnă pentru vârstnici singurătate și lipsa accesului la servicii. În contextul unei populații care numără 3,7 milioane de persoane cu vârsta peste 65 de ani, ne bucurăm că Fundația Orange a ales să susțină alături de noi servicii sociale și de suport ce răspund nevoilor unor comunități de oamenii aflați azi în dificultate.”
- Mugurel Mărgărit, Director Executiv, Fundația Regală Margareta a României

Dumitru-Vienescu_Targu-Jiu-1x1

“Numărul ridicat de pacienți într-un timp foarte scurt presupune folosirea aparaturii medicale la capacitate maximă, devenind astfel aproape imposibil să facem față tuturor. Mulțumim Crucii Roșii Române și Fundatiei Orange pentru donația acestui aparat mobil de ventilație atât de necesar.”
- Dumitru Vienescu, Manager Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu


“Cu toții suntem expuși și egali în fața bolii. Un singur lucru este cert: uniți putem ajuta mai mult. Salvarea noastră se află în solidaritate și respect. Fundația Orange a reacționat prompt și a contribuit cu resurse importante pentru a combate atât urgențele din domeniul sanitar, cât și inegalitățile sociale și nevoile grupurilor vulnerabile, acutizate în contextul pandemiei: copii din mediul rural, vârstnici, persoane cu deficiențe de vedere / auz. Am ales să #StamAcasă, dar nu am stat deoparte.”
- Dana Deac, preşedinte Fundația Orange

poza-dana-deac

Digitaliada - cea mai mare platformă gratuită de învățare online pentru copii, profesori și părinți

Testimoniale profesori beneficiari Digitaliada

„Țin să mulțumesc celor care au creat Digitaliada și implicit, trainerilor care ne-au învățat să utilizăm programele, resursele și tot ceea ce facilitează comunicarea on-line pentru elevi, profesori, părinți. Această platformă laborioasă a adus ”de urgență” oportunități și căi de transmitere la distanță dintre cele mai complexe, dar în același timp, complete.”
- Claudia B, București, profesor implicat în programele educaționale "Salvați Copiii"

„Consider că traversăm o perioadă foarte dificilă a muncii noastre ca profesori, o perioadă pentru care nu eram pregătiți pe deplin, sau poate chiar deloc, cea a predării on-line. În platforma Digitaliada, fiecare cadru didactic a găsit o sumedenie de materiale utile atât pentru predare, cât și pentru evaluare. Cu toții am dobândit un bagaj important de resurse educaționale.”
― Alina Zăbrăuțanu, profesor la Școala Gimnazială nr. 1 Sărata, Bacău

„Utilizarea platformei m-a ajutat să identific aspecte care necesitau explicații suplimentare, să facilitez activități diferențiate, de la cele remediale, la cele cu nivel ridicat de dificultate. Recomandările pentru realizarea lecțiilor aflate în ghidurile pentru predarea matematicii cu ajutorul metodelor digitale au fost un sprijin neprețuit pe toată perioada suspendării cursurilor.”
― Violeta Corbu, prof. Matematică la Liceul cu Program Sportiv „Iolanda Balaș Soter” din Buzău


Comunicate de presă

Descoperă mai multe detalii privind acțiunile derulate de Fundația Orange în sprijinul comunității pe durata pandemiei

Webinarii Digitaliada pe perioada suspendării orelor
Echipa Digitaliada a stat de vorbă cu o parte din cei peste 600 de profesorii care au participat la webinarii gratuite, menite a-i familiariza cu metode digitale de predare pe durata suspendării cursurilor. Iată câteva concluzii.
Videoconferințe gratuite pe platforma Digitaliada
În cadrul platformei, a fost integrat Jitsi Meet - o soluție de video conferință, 100% open source și complet criptată.
1500 de tablete pentru elevii fără posibilități financiare
Fundația Orange oferă spre folosință cele 1.500 de tablete utilizate în cadrul programului Digitaliada, elevilor cu situații dificile, din cele 50 de școli în care se desfășoară programul.
Fundația Orange susține “Fondul pentru Vârstnici”
În total, aproximativ 400 de seniori din 7 comunități rurale și urbane, vor beneficia în aproprierea Paștelui, de alimente, produse de igienă și servicii de îngrijire la domiciliu
Fundația Orange susține comunitatea în lupta împotriva COVID-19
Fiecare gest contează. Fundația Orange susține comunitatea în lupta împotriva COVID-19
Digitaliada vine în sprijinul profesorilor și elevilor care stau acasă
Pe perioada suspendării cursurilor școlare, secțiunea de Învățare și testare online din cadrul platformei Digitaliada se dovedește foarte utilă pentru continuitatea procesului educațional, pentru orice profesor și elev din România.