Baby hearing

/ /
Baby hearing

Lumea prin Culoare și Sunet 2014-2015

Asociația Audiosofia

Proiectul „Auzul la bebeluşiʺ are ca scop depistarea precoce a hipoacuziei prin dotarea a şapte spitale cu aparatură de testare a auzului la nou-născut. Aceste spitale sunt : Spitalul Clinic Elias Bucureşti, Spitalul Judeţean „Sf. Apostol Andrei” Constanţa, Spitalul Judeţean „Sf. Apostol Andrei" Galaţi, Spitalul Judeţean Alexandria, Spitalul Judeţean Piteti, Maternitatea Ploieşti şi Spitalul „M.S.Curie” Bucureşti. Pentru o integrare cât mai bună a copiilor hipoacuzici în învăţământul de masă, este nevoie de o intervenţie timpurie, iar aceasta nu se poate realiza decât printr-o depistare cât mai precoce a hipoacuziei.

Obiectivele principale ale proiectului au fost: dotarea celor șapte spitale menționate cu aparatura de screening auditiv astfel încât să fie testați pentru auz toți copiii care se nasc în cele șase maternități incluse în proiect, iar ulterior, copiii care nu trec aceste teste să fie direcționați către Cabinetul de audiologie al Spitalului „M.S.Curie”, dotat în cadrul unui proiect anterior finanţat tot de Fundaţia Orange. Stimularea dezvoltării limbajului la copiii cu deficienţe de auz, prin diagnosticare şi intervenţie timpurie (operaţie, protezare sau implant cohlear) şi conştientizarea, responsabilizarea părinţilor cu privire la necesitatea diagnosticării şi intervenţiei medicale timpurii şi asupra importanţei terapiilor de recuperare în cazul apariţiei deficienţelor de auz la copii.

Proiectul s-a desfăşurat pe o perioadă de un an în cele şapte spitale menţionate şi în decursul unui an au fost testaţi prin screening auditiv peste 12.000 de copii din cele 5 judeţe (Constanţa, Galaţi, Teleorman, Argeş, Prahova) plus Bucureşti. De asemenea, în cadrul proiectului s-a realizat un studiu clinic privind prevalenţa hipoacuziei în rândul nou-născuţilor precum şi a factorilor de risc legaţi de sarcină şi naştere, privind hipoacuzia.

Proiectul a fost finanţat de Fundaţia Orange cu suma de 193.200 lei.

Pentru mai multe informaţii accesaţi www.audiosofia.org.

baby-hearing-simplu