Călătorie în Lumea Mea

/ /
Călătorie în Lumea Mea

Lumea prin Culoare și Sunet 2014-2015

Asociația Young Goldfish

Proiectul a fost derulat în parteneriat cu şcolile şi liceele speciale pentru deficienţi de vedere din Arad, Bucureşti, Buzău, Cluj, Iaşi şi Timisoara. "Călătorie în lumea mea" a urmărit creşterea accesului la educaţie şi dezvoltarea abilităţilor de viaţă independentă. a copiilor nevăzători.

Prin intermediul proiectului, am fost înregistrate 50 de cărți și 10 piese de teatru audio, inclusiv manuale de limba româna de clasele V-VIII și IX-XII și cărți recomandate de profesorii din școlile partenere. Cărțile au fost oferite gratuit în bibliotecile școlilor și pot fi citite și înprezent de către elevi care învață în acele instituții de învățământ.

De asemenea, au fost oferite softuri vocale și de mărire a scrisului în Universitățile din București, cluj, Iași și Timișoara în cadrul laboratoarelor Facultății de Litere și Facultăților de Psihologie și Stiințe ale Educatiei și Psihopedagogie specială. Aceste softuri pot fi folosite și în prezent atât de studenții nevăzători, cât și de studenții de la psihologie și psihopedagogie specială pentru a se familiariza cu instrumentele de accesibilizare și modul de învățare pentru copiii, tinerii și adulții cu nevoi speciale.

50 copii nevăzători alături de 50 voluntari – studenți și angajați Orange au beneficiat de cursuri interactive în București, Cluj, Iași și Timișoara pentru dezvoltare personală, orientare în spațiu, cunoașterea naturii și a celor din jur, dobândind încredere în ei și în ceilalți și având noi abilități de viață independentă care le-au fost de folos în anii următori. Cursurile au fost organizate cu ajutorul școlilor și universităților partenere pentru a selecta elevii, profesorii și voluntarii studenți la psihologie și psihopedagogie specială.

Rezultatele proiectului au fost promovate printr-un spot TV difuzat pe TVR, Romania TV, 6 TV și în media online și un film de prezentare a proiectului proiectat la Institutul francez și distribuit online.

Proiectul a fost finanţat de Fundaţia Orange cu suma de 225.000 lei.

Young Goldfish este o asociaţie non profit formată în ianuarie 2009 la inițiativa unor tineri specialişti cu experienţă în Comunicare, Project management, Psihologie, Medicină, Formare Profesională. Young Goldfish urmăreşte consilierea, formarea şi integrarea profesională a tinerilor. Pentru mai multe detalii, accesaţi https://youngoldfish.wordpress.com/

5