E-sight

/ /
E-sight

Lumea prin Culoare și Sunet 2014-2015

Salvaţi Copiii

Scopul proiectului îl reprezintă încurajarea şi educarea copiilor cu deficienţe de vedere privind utilizarea de software şi servicii online destinate comunicării şi exprimării, ca mijloc de participare socială şi integrare, prin colaborare cu tineri fără deficienţe de vedere şi cu experţi.

Proiectul a urmărit:

  • Asigurarea unui acces facil şi de încredere la resurse educaţionale şi încurajarea utilizării de produse software adaptate.
  • Creşterea stimei de sine a copiilor cu deficienţe vizuale prin încurajarea exprimării şi interacţiunii cu alte persoane, cu scopul dezvoltării personale şi profesionale.
  • Desfăşurarea unor acţiuni de conştientizare privind abilităţile şi necesităţile celor cu deficienţe vizuale.

Proiectul a fost orientat către o nevoie majoră a acestor copii – integrarea socială. Prin activităţile desfăşurate, ei au avut posibilitatea să intre în legătura cu tineri şi copii fără deficienţe de vârstă similară. Ȋn total, peste 400 de copii cu deficienţe de văz au beneficiat direct de activităţile desfăşurate pe parcursul derulării proiectului, iar peste 1000 de copii integraţi în şcoli speciale au fost informaţi cu privire la resursele disponibile pentru integrarea socială şi accesul la facilităţi care să le uşureze viaţa de zi cu zi.

esight-simplu-two
Grupul ţintă secundar a fost reprezentat de 20 de profesori şi educatori din aceste şcoli şi 25 de angajaţi Orange care au devenit mentori pentru copii. Proiectul a inclus dezvoltarea platformei online www.e-sight.ro ce cuprinde informaţii şi aplicaţii adaptate, necesare copiilor în activitățile lor zilnice. Astfel, această platformă online devine o resursă importantă pentru copiii cu deficienţe de vedere, o comunitate ce încurajează schimbul de idei şi comunicarea.
Alte rezultate ale proiectului includ organizarea a şase expoziții cu lucrări artistice realizate de copii, accesibilizarea a 100 de cărţi şi resurse adaptate şi realizarea unui documentar de conştientizare a nevoilor persoanelor cu deficienţe.

Proiectul a fost finanţat de Fundaţia Orange cu suma de 223.400 lei.

esight-simplu-three