Scenarii de învățare bazate pe tablete PC

/ /
Scenarii de învățare bazate pe tablete PC

Lumea prin Culoare și Sunet 2013-2014

Școala specială pentru deficienți de auz Kozmutza Flora - Cluj

Scopul proiectului a fost crearea unui set video de scenarii de ȋnvăţare pe tablete, pentru diverse materii predate ȋn școlile pentru copii cu deficienţe de auz.

Aceste scenarii de ȋnvăţare conţin planuri de lecţii, instrucţiuni video ȋn limbaj mimico-gestual și foi de lucru virtuale. Foile de lucru funcţionează la fel ca și cele pe suport de hȃrtie, prin urmare elevii au posibilitatea să scrie pe ele, să deseneze, să ȋncercuiască răspunsul corect etc, dar exploatează și posibilităţile virtuale: pot să aibă un conţinut animat, media și posibilitatea de drag-and-drop, toate acestea oferind o interacţiune interesantă și cu mare capacitate de dezvoltare cognitivă.

scenarii

Un număr de 25 de profesori au lucrat la crearea a 200 de scenarii de ȋnvăţare pentru orele de limbaj, matematică, fizică, chimie, istorie, geografie pentru elevi deficienţi de auz din clasele V – VIII. Scenariile au fost puse la dispoziţia celor 18 școli speciale pentru deficienţi de auz din Romȃnia. Elevii au lucrat pe 41 de tablete individuale ce au fost folosite ȋn 10 școli pentru deficienţi de auz din Romȃnia. 85 de profesori au fost pregătiţi ȋn crearea scenariilor și a softului specializat.

Astfel, prin interactivitatea crescută a conţinutului media vizual și a instrucţiunilor ȋn limbaj mimico-gestual, elevii cu deficienţe de auz primesc o șansă ȋn plus de a acumula informaţie și de a se integra ȋn societate.

invatare