Sensabilitate.ro

/ /
Sensabilitate.ro

Lumea prin Culoare și Sunet 2016-2017

Sense International (Romania) – SI(R)

Proiectul îşi propune dezvoltarea platformei www.sensabilitate.ro, un instrument de comunicare și o sursă de informații relevante și de actualitate în domeniul surdocecității.

Platforma va conține informații despre surdocecitate, o hartă interactivă a serviciilor existente, profilele specialiștilor din domeniu, furnizori de echipamente de specialitate, o bibliotecă online, o revistă, un blog precum și cursuri online în domeniul surdocecității.

„Sense Internațional România este singura organizație din țară care lucrează în beneficiul persoanelor cu surdocecitate. Surdocecitatea generează dificultăți majore în sfera comunicării și a accesului la informație, prin urmare ne-am gândit să venim în sprijinul persoanelor cu surdocecitate și familiilor lor, dar și specialiștilor din domeniu, cu o platformă care să le fie dedicată, plină de informații utile și de actualitate, prezentate într-un mod accesibil, dinamic, interactiv. Vom îmbunătăți această platformă permanent, pentru că ne dorim să devină, în timp, resursa cheie în domeniul surdocecității în România.” a declarat Cristiana Salomie, Director Sense Internațional România.

Sense-2-1
Proiectul va crea legături între persoanele cu surdocecitate din România şi se vor pune bazele unui grup ce va promova drepturile persoanelor cu surdocecitate, inclusiv prin crearea Cartei Albe a Surdocecității, un instrument de lobby și advocacy care să ducă la îmbunătățirea vieții acestor persoane.

Grupul țintă al proiectului este reprezentat de cele aproximativ 9000 de persoane cu surdocecitate, din care 3000 copii, familiile lor, specialiștii în sănătate, educație și servicii sociale care lucrează cu persoanele cu surdocecitate.

Proiectul va fi finanţat cu suma de 221782 lei.


***Călin Goia, Voltaj, s-a alăturat cauzei persoanelor cu surdocecitate, intrând pentru câteva ore în lumea celor cu această deficienţă

👉https://www.youtube.com/watch?v=KDr60y2tZEo&t=1s**

Sensabilitate_Sense-International_Calin-Goia_Fundatia-Orange_Lumea-prin-culoare-si-sunet-1