Sunetele viitorului

/ /
Sunetele viitorului

Lumea prin Culoare și Sunet 2013-2014

Asociația Audiosofia

Proiectul „Sunetele viitorului" a avut ca scop stimularea incluziunii sociale a copiilor cu deficienţe de auz, prin realizarea unui centru de testare audiologică ȋn cadrul spitalului de copii Marie Curie din București care să permită diagnosticarea și intervenţia medicală timpurie (din primii ani de viaţă) și testarea medicală periodică a copiilor hipoacuzici.

viitorului

Ȋn cadrul proiectului au avut loc următoarele activităţi:

  • amenajarea și dotarea unui centru de audiologie ȋn cadrul spitalului Marie Curie
  • stimularea dezvoltării limbajului la copiii cu deficienţe de auz, prin diagnosticare și intervenţie din timp (operaţie, protezare sau implant cohlear) și responsabilizarea părinţilor și a cadrelor didactice cu privire la necesitatea diagnosticării și intervenţiei medicale timpurii și asupra importanţei terapiilor de recuperare ȋn cazul apariţiei deficienţelor de auz la copii.

Prin acest proiect, peste 2000 de copii cu deficienţe de auz au fost diagnosticaţi ȋn 2013 ȋn centrul de audiologie „Sunetele Viitorului” din Spitalul pentru copii Marie Curie. Au fost realizate aproximativ 1000 de diagnosticări gratuite la copii nou-născuţi, peste 100 de intervenţii medicale (operaţii, protezări și implanturi cohleare).

Valoarea finanțării din partea Fundației Orange a fost de 184.500 lei.

Pentru mai multe informaţii accesaţi www.audiosofia.org.

sunetele