Vizite senzoriale la Muzeul Antipa - educaţie şi accesibilitate

/ /
Vizite senzoriale la Muzeul Antipa - educaţie şi accesibilitate

Lumea prin Culoare și Sunet 2012-2013

Muzeul Antipa

„Vizite senzoriale la Muzeul Antipa”este o extensie a proiectului lansat în luna octombrie 2012 cu sprijinul echipei de Responsabilitate Socială Corporativă (CSR) a Orange România şi le propune persoanelor cu deficienţe de vedere o experienţă cu totul nouă la vizitarea muzeului, pe care o pot accesa prin simţ tactil (atingere) şi auditiv.

senzorial

Expoziţia permanentă a muzeului a primit noi instrumente pentru a facilita vizitele persoanelor cu dizabilităţi senzoriale. Astfel, acestea pot descoperi exponatele muzeului printr-un tur special conceput pentru ele şi susţinut de 2 ghizi instruiti în tehnica comunicării prin semne. Beneficiarii au avut acces la 20 de basoreliefuri cu prezentări în limbajul Braille, workshop-uri/seminarii dedicate şi o expoziţie temporară în întuneric în care au aflat informaţii prin simţ tactil cu ajutorul unor dispozitive tactile şi auditive.

muzeu

Cu ajutorul Fundaţiei Orange, vizitatorii cu dizabilităţi au la dispoziţie 4 cataloage cu mostre de blănuri şi piele de animale, mulaje de peşti şi scoici care permit interacţiunea şi observarea texturii diferitelor animale. De asemenea, sistemul info-touch a fost dublat de sunet, pentru a face accesarea informaţiilor prezentate mai uşoară pentru cei cu dizabilităţi de vedere. Nu în ultimul rând, muzeul a beneficiat de un ghid al expoziţiei permanente în limbaj Braille şi cu fotografii ale dioramelor (din carton embosat).

antipa