Bibliotecă și educație digitală pentru copiii din Pechea - Fundația Inimă de Copil

/ /
Bibliotecă și educație digitală pentru copiii din Pechea - Fundația Inimă de Copil

Susține un ONG 2022

Proiect susținut de Oana Batușariu

Proiectul are ca scop refacerea spațiului dedicat centrului social de zi din comuna Pechea, Galați și dotarea centrului cu echipament care să faciliteze accesul la resurse educaționale tradiționale și digitale, pentru facilitarea sesiunilor interactive de învățare dedicate copiilor din centru și nu numai.

Acecsta este singurul centru de zi din zonă dedicat copiilor din familii cu provocări sociale (familii cu venituri reduse sau monoparentale, copii aflați în îngrijirea bunicilor după plecarea părinților). Zi de zi, 25 de copii cu vârste cuprinse între 6 și 14 ani beneficiază de recuperare școlară, o masă caldă, activități de dezvoltare și sprijin material. Iar în perioadele de vacanță școlară, alți până la 40 de copii participă la activități de învățare non-formală la centru.

Proiectul vizează lucrări de renovare a spațiului, dotarea cu o bibliotecă actualizată nevoilor curente, precum și achiziția unor echipamente IT (tablă interactivă, seturi de ochelari & conținut VR) cu ajutorul cărora copiii să aibă acces la o educație senzorială și interactivă, care să construiască poduri între ei și lumea care îi înconjoară.

Accesul la educație, fără bariere de spațiu și sociale, este în continuare o provocare, mai ales în mediul rural. Transformarea centrului de zi de tip after school din comuna Pechea, Galați, aparținând Fundației Inimă de Copil, prin facilități și tehnologie digitală, accelerează achizițiile de învățare pentru copiii aflați în situații sociale vulnerabile.
Raportând oportunitățile limitate pe care le au copiii de toate vârstele la informațiile ce le pot deschide orizontul în multe domenii (multiculturalitate, incluziune și toleranță) – acest proiect pilot este un model de bună practică. Folosind centrul social ca punct de ,întâlnire’ în comunitate, cu mijloace de educație clasică și digitală, încurajăm copiii și familiile lor să viseze la mai mult pentru viitorul lor și să pornească pe acest drum.Oana Batușariu, Head of Supply Chain @Orange România

Fundația Inimă de Copil își desfășoară activitatea în zona de sud a Moldovei, cu precădere în județul Galați, dar și în județe învecinate: Vrancea, Vaslui, Brăila. În cei 25 de ani de activitate a sprijinit peste 15,000 de copii și familiile acestora și a strâns și investit cu ajutorul donatorilor peste 5 milioane de euro în servicii sociale. Proiectele derulate în ultimii ani de Fundația Inimă de Copil acoperă trei direcții strategice: social, educație și sănătate.