Cinematograful bucuriei - educație prin CINETERAPIE Asociația Down București

/ /
Cinematograful bucuriei - educație prin CINETERAPIE Asociația Down București

Susține un ONG 2023

Proiect susținut de  Monica Lia

Proiectul este destinat amenajării unui spațiu dedicat proiecțiilor de film, care va avea toate elementele specifice terapiei prin cinematografie. 75 de copii și tineri cu Sindrom Down vor avea un loc în care se vor simți confortabil pentru a putea învăța modul corect de abordare pentru diferite situații care fac parte din viață și care pot fi dificil de rezolvat (stres, durere, abuz, pierdere).

"Izbânda împotriva violenței crude și a puterii materiale este Dragostea curată." I-am văzut pe acești copii la școala fiicei mele unde participă în fiecare săptămână la cursuri de înot. M-a impresionat până la lacrimi forța și voința lor de a înfrânge barierele. Și da, voința lor este mai puternică decât a noastră, a celor înzestrați cu multe daruri, adesea neprețuite. Ei iubesc cu toată puterea suflețelului lor, pentru că “Meseria lor este să îi iubească pe ceilalți”. Iar în inima mea am știut clar că ei sunt cei pe care îi voi sprijini anul acesta. Le mulțumesc că ne învață în fiecare zi să ne iubim unii pe ceilalți și să nu ne judecăm. Le mulțumesc că m-au primit în mijlocul lor și nădăjduiesc că “Cinematograful Bucuriei” pe care Fundația Orange îl susține financiar să le bucure sufletele curate și să îi facă să se simtă egali.

Monica Lia, Technical Service Manager, @Orange Services


Asociatia Down București este o asociație înființată în 2010 a cărei misiune este îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă a copiilor, tinerilor şi adulţilor cu sindrom Down, prin recuperarea, îngrijirea, dezvoltarea, supravegherea, asistenţa persoanei cu sindrom Down; prin integrarea, promovarea şi inserţia în societate a persoanei cu sindrom Down, dar și prin consilierea şi sprijinirea familiilor.