Copii SMART pentru meseriile viitorului - Fundația Leul Albastru

/ /
Copii SMART pentru meseriile viitorului - Fundația Leul Albastru

Susține un ONG 2022

Proiect susținut de Mihai Mărgăritescu

Proiectul iși propune să dezvolte abilitățile digitale în rândul copiilor defavorizați, cu scopul de a-i familiariza cu un sistem de învățare modern, de a le trezi interesul pentru educație, prevenind abandonul școlar, și de a-i pregăti pentru alegerea unei meserii din viitorul care se prevede a fi ancorat în lumea digitală.

Cei 60 de copii din localitatea rurală Bradu, care nu au acces la resurse tehnologice, vor participa la 3 ateliere digitale: cursuri de programare/codare a dronelor, călătorie virtuală prin tehnologia VR și un atelier de colorare folosind tehnologia AR.

“Motivul pentru care am decis să sprijin proiectul este acela că întotdeauna mă gândesc și sper la ,Un viitor mai bun!
Este normal să tindem spre progres și cred că digitalizarea, în momentul de față, mai ales în domeniul educației, este foarte importantă. Din păcate, nu toți copiii au acces la aceste sisteme de educație digitalizată, iar modul în care Fundația Leul Albastru reușește să-i încurajeze și pe cei aflați în situații vulnerabile să evolueze, să-și cunoască și dezvolte abilitățile este ceea ce m-a atras cel mai mult. Este important să oferim copiilor aceleași sanse pentru un viitor mai bun și este în interesul nostru ca ei să cunoască și să acceadă la meseriile din viitor.” – Mihai Mărgăritescu, Business Sales Development Manager @Orange România

Asociația La Primul Bebe sprijină informațional și emoțional gravidele și mamele din România, în primii ani după naștere. Acest sprijin este oferit în comunitățile online, prin campaniile umanitare și prin Sistemul Național de Sprijin pentru Mame BebeBunVenit. Cu  peste 222.000 membri, asociația este activă în toate județele țării, prin filiale locale, cu ajutorul cărora s-au strâns până acum aproximativ 2.4 milioane de euro. Fondurile au fost folosite, pe lângă alte proiecte, pentru renovarea Secției de Pediatrie a Spitalului din Moreni, Secției de Neonatologie a Spitalului din Câmpulung, precum și dotarea maternităților de grad III din țară și a Secției de Neonatologie ATI a Spitalului Marie Curie cu echipamente speciale.