Digitalizare pentru educaţie incluzivă - Şcoala Gimnazială nr. 190 Bucureşti

Digitalizare pentru educaţie incluzivă - Şcoala Gimnazială nr. 190 Bucureşti

Susține un ONG 2015

Susţinut de Monica Lia

Proiectul „Digitalizare pentru Educaţie Incluzivă” s-a născut din dorinţa de a susţine procesul de învăţare al copiilor cu cerinţe educaţionale speciale, mai exact cu dizabilităţi cauzate de afecţiuni de văz şi auz, cu sau fără afecţiuni conexe, dar şi a elevilor supradotaţi, integraţi deja în Şcoala Gimnazială Nr. 190. Ȋn cadrul unităţii, a fost înfiinţat un laborator digital dotat cu 20 tablete, 1 tablă smart şi televizoare pe care rulează materiale digitale educative şi aplicaţii digitale interactive ce contribuie la o mai bună înţelegere şi aprofundare a materiei şcolare. Laboratorul digital oferă sprijin educaţional la peste 20 de elevi cu dizabilităţi înscrişi la cursurile şcolii de masa care, datorită noilor resurse digitale de predare, învaţă să scrie, să citească şi să parcurgă programa mult mai uşor. Proiectul deschide calea unui proces de învăţare mai uşor şi interactiv pentru mii de copii din generaţiile viitoare care vor putea beneficia de aceste resurse în cadrul şcolii.