Educație fără bullying - Asociația Bolnavilor de Von Hippel Lindau

/ /
Educație fără bullying - Asociația Bolnavilor de Von Hippel Lindau

Susține un ONG 2022

Proiect susținut de Mădălina Stan

Proiectul își propune gestionarea eficientă a fenomenului de bullying în școli, oferind sprijin comunităților defavorizate pentru a micșora incidența abandonului școlar și, implicit, pentru a crea un mediu de învățare în care copilul să poată deveni participant activ.

Acesta este conceput astfel încât profesioniștii domeniului educațional să poată interveni prin diferite strategii în sprijinul victimelor, la nivel individual dar și de grup/clasă.

„Motivația de a iniția acest proiect a venit în urma povestirilor fetiței mele de la școală, în care unul sau mai mulți copii sunt agresați în mod frecvent de alții, iar ea nu știe cum să reacționeze. Mi-am dorit să mă pot implica mai mult, în afară de discuțiile pe care le port acasă cu fetița mea și astfel am ales să coordonez un proiect cu tema anti-bullying.
Consider absolut necesară instruirea profesorilor din toate școlile din România cu privire la măsurile anti-bullying, pregătirea practică a acestora, alături de specialiști și implementarea de strategii practice, repetitive, de grup sau individuale, pentru dezvoltarea unor relații pozitive, cu impact asupra dezvoltării emoționale a copiilor.” – Mădălina Stan, B2B Manager Customer Value Management @Orange România

Asociația Bolnavilor de Von Hippel Lindau este înființată din anul 2013, iar în primii ani a fost implicată în acțiuni din domeniul sănătății, în principal în susținerea persoanelor diagnosticate cu boala rară VHL. În ultimii 2 ani, asociația și-a extins domeniile de activitate pentru a acoperi domeniul sănătății în mod extins (adresându-se și altor persoane care suferă de boli cronice, rare, sau dizabilități) și pentru a desfășura și activități care vizează incluziunea socială (prin susținerea copiilor și familiilor defavorizate) sau educația (prin susținerea școlilor și grădinițelor din mediul rural).