Educaţie pentru viitor - Asociaţia Stea, Satu Mare

/ /
Educaţie pentru viitor - Asociaţia Stea, Satu Mare

Susține un ONG 2014

Susţinut de Andrei Henciu

Proiectul „Educaţie pentru viitor" a urmărit susţinerea educaţiei timpurii, a integrării în sistemul educativ şi a dezvoltării abilităţilor de viaţă ale copiilor şi tinerilor din medii defavorizate din municipiul Satu Mare.

Astfel, în cadrul Caravanei Educalternativa ce s-a deplasat în zone sărace din Satu Mare, 169 de copii au participat la programe educative (ore de alfabetizare, ateliere de educaţie în sănătate, activităţi de dezvoltare a abilităţilor de viaţă şi educaţie comportamentală), şi la concursuri sportive şi ateliere civice în folosul comunităţii. Ȋn cadrul activităţilor s-a pus accent pe dezvoltarea abilităţilor sociale şi a inteligenţei emoţionale urmărind creşterea stimei de sine a copiilor şi a adaptabilităţii la viaţa în societate, în scopul de a-i pregăti pentru integrarea la grădiniţă şi şcoală.

2014-educatie-viitor

Ȋn plus, 52 de părinţi au beneficiat de consiliere pe teme de educaţie parentală, ateliere de educaţie pentru sănătate, consiliere şi mediere pentru obţinere de acte de identitate şi acces la servicii sociale şi de bază în comunitate. Cele mai importante rezultate obţinute în urma proiectului vizează prevenirea abandonului şcolar a 97 de copii aflaţi în situaţie de risc şi înscrierea la şcoală sau gradiniţă a 18 copii care nu fuseseră niciodata înscrişi în sistemul educativ.

2014-educatie-pentru-viitor