Egali pe apă - Asociația Door to Outdoor

Egali pe apă - Asociația Door to Outdoor

Susține un ONG 2021

Proiect susţinut de Gabriel Terzea

Proiectul încurajează accesul la sporturi nautice pentru persoanele cu dizabilități din județul Bacău și din împrejurimi și promovează mișcarea și sportul pentru aceste persoane.

Se va construi un ponton adaptat și se vor achiziționa 6 caiace special echipate cu toate accesoriile necesare utilizării lor în siguranță de către persoanele cu dizabilități locomotorii. În proiect 4000 persoane vor participa la activitati de inițiere în practicarea de caiac, având șansa să se dezvolte cât mai armonios, să socializeze și, de ce nu, poate in viitor, chiar să participe la campionate mondiale sportive pentru persoane cu dizabilități.

„Ce m-a determinat să mă implic în acest proiect? Bucuria din ochii prietenilor noştri în scaun cu rotile atunci când povestesc despre emoţiile pe care le trăiesc pe apă, pe munte, în locurile în care nu ar putea să ajungă fără sprijin. Entuziasmul pe care îl trăim din momentul în care începem să aşezăm planul pe hârtie, mulţumirea sufletească pe care o trăim atunci când reuşim să ducem la bun sfârşit o acţiune. Din acţiunile alături de Door to Outdoor am învăţat că orice ajutor contează, că orice sprijin este important şi că împreună putem realiza lucruri faine. Cred că este de datoria fiecăruia dintre noi să ne implicăm în astfel de proiecte, să rupem o bucăţică din timpul nostru, să folosim experienţa şi cunoştinţele noastre pentru a oferi bucurie celorlalţi.” – Gabriel Terzea

Conform statisticii realizata de Autoritatea Națională pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități, Copii și Adopții, la nivelul anului 2020, doar în județul Bacău sunt înregistrați un număr de 19818 persoane cu dizabilități.

“Pentru noi, realizarea acestui proiect reprezintă materializarea unei dorințe nascută în urmă cu 5 ani. Consideram că bunăstarea și sănătatea celor din jurul nostru ne influențează pe noi ca și membri ai comunității. Ne bucurăm că facem parte dintre acei membri ai comunității care doresc o schimbare în bine și corectarea unor dezavantaje pentru semenii lor.
Beneficiarii acestui proiect vor avea parte de realizarea unuia dintre visurile lor. Pentru ei, într-o ţară în care drepturile persoanelor cu dizabilităţi  nu sunt respectate aşa cum este prevăzut, acest proiect poate reprezenta scânteia focului care va aduce normalitatea.
Creşterea  gradului de conştientizare a semenilor noştri vis-a-vis de problemele persoanelor cu dizabilităţi reprezintă o altă dorinţă a noastră şi credem ca va fi unul din punctele în care va exista un impact pe termen lung.” – Mihaela Gârleanu, Președinte Asociația Door to Outdoor

Asociația Door to Outdoor are ca obiectiv derularea de proiecte de educatie non formală prin turism de aventură. Scopul asociaţiei este de a facilita accesul membrilor comunităţii de toate vârstele, precum şi a persoanelor cu dizabilităţi la oportunităţile de dezvoltare oferite de către mediul înconjurător, prin promovarea şi desfăşurarea de activităţi educative.