Fii EROU în comunitatea ta! Fundația Leul Albastru

/ /
Fii EROU în comunitatea ta! Fundația Leul Albastru

Susține un ONG 2023

Proiect susținut de Mihai Mărgăritescu

Proiectul „Fii EROU în comunitatea ta!” își propune creșterea nivelului de competențe de acordare a primului ajutor (first-responders) și de auto-ajutorare (self-help) pentru un grup de 200 de persoane cu vârste de peste 14 ani provenind din liceele din jud. Argeș, comunitățile rurale dezavantajate Bradu, Oarja, Cățeasca, 50 dintre aceștia devenind voluntari activi în comunitate.

“ Munca în folosul altora este ceea ce plătești pentru locul tău pe pământ" spunea Muhammad Ali, cuvintele sale reflectând și motivația mea de a mă implica în a face o schimbare. Primul ajutor acordat în situații critice mărește considerabil șansele de supraviețuire în cazurile de stop cardio-respirator, dar mai puțin de 1% din populație știe să-l acorde. Tinerii pot învăța corect manevrele de resuscitare, ei fiind foarte buni vectori odată ce primesc aceste informații și le transmit mai departe familiei.

Mihai Mărgăritescu, Business Sales Development Manager @Orange România


Fundația Leul Albastru a fost înființată în anul 2011, având drept scop sprijinirea grupurilor vulnerabile prin oferirea gratuită de servicii sociale, educaționale și îndrumare medicală în vederea îmbunătățirii calității vieții acestora. Fundația Leul Albastru susține optimizarea, promovarea și stimularea învățării pe tot parcursul vieții, realizând activități de interes general și comunitar cu scopul continuării studiilor, a prevenirii abandonului școlar și a reducerii părăsirii timpurii a școlii.