IT is for me - Asociația Vertik pentru viitor

/ /
IT is for me - Asociația Vertik pentru viitor

Susține un ONG 2023

Proiect susținut de Ioana Grigore

În România, fetele au rezultate mai bune la științe, dar își pierd interesul pentru studii STEM după 7-10 ani. Proiectul educațional „IT este pentru mine” își propune să motiveze copiii să opteze pentru studii STEM , urmărind să reducă și stereotipurile de gen în alegerea parcursului educațional, dar va contribui și la conștientizarea schimbărilor climatice printr-o serie de ateliere care combină știința cu tehnologia informației în scopul de a crea soluții pentru a proteja mediului înconjurător. 125 de elevi, din care 50% fete, vor beneficia de cursuri de IT pentru a începe primii pași în lumea digitală.

Eu cred cu tărie în echilibru, încredere și dedicare - valori ce mă călăuzesc (sau așa sper) în tot ceea ce fac. Fiindcă au o putere aparte de a ne ghida spre un viitor mai bun. “It is for me” este pentru mine despre echilibru, încredere și dedicare: echilibrarea diversității de gen într-o zonă preponderent masculină, încrederea că fiecare dintre noi individual și prin comunități putem influența viitorul planetei și dedicarea de a face acțiuni clare, coordonate pentru ca aceste valori să prindă viață, să capete concretețe. Și, ca întotdeauna, oamenii sunt felul în care eu recunosc aceste valori într-un proiect. Oamenii cu care voi lucra în proiect au deja votul meu de încredere pe valorile care-mi sunt dragi. Abia aștept să fiu un voluntar și eu, să pot povesti despre proiect și despre experiențele frumoase pe care le vom avea.

Ioana Grigore, Head of HR @Orange Services

Asociația VERTIK pentru Viitor este cel mai nou Think Tank din România dedicat politicilor publice pentru dezvoltare sustenabilă și revenirea economiei post-pandemie. Un incubator de idei pentru creștere economică bazat pe valori, VERTIK are o viziune care integrează politici de dezvoltare a capabilităților noastre, construcții orizontale, transversale și sectoriale pentru o Românie prosperă, pregătită pentru viitor.