Leadership Summer Academy for Kids - Asociația Teach for Romania

/ /
Leadership Summer Academy for Kids - Asociația Teach for Romania

Susține un ONG 2023

Proiect susținut de Alina Ioana Manolea

Sub umbrela „Refresh pentru profesori, restart pentru societate”, Asociația Teach for Romania își propune anul acesta formarea unei noi generații de profesori, a zecea (G10), capabili să gestioneze intervenții educaționale sustenabile în medii vulnerabile. Proiectul susține dezvoltarea abilităților de bază pentru cel puțin 460 de copii, din comuna Udesti, jud. Suceava Suceava și 100 de noi profesori care vor participa la Leadership Summer Academy for Kids (cursuri, activitati extrașcolare, reflecție).

Antoine de Saint Exupery spunea că : « În ceea ce privește viitorul, datoria noastră nu e de a-l prezice, ci de a-l face posibil ». Am văzut oportunitatea de a sprijini acest proiect mai degrabă ca o sincronicitate : oamenii potriviți (Teach for Romania, Fundația Orange) la momentul și locul potrivit (programul « Susține un ONG »).  Decizia de a mă implica a venit natural, iar prin susținerea acestui proiect, îmi doresc să reușim să sedimentăm inclusivitatea și empatia față de copiii din mediile defavorizate și să susținem una dintre direcțiile principale ale strategiei CSR Orange, și anume educație digitală pentru toți.

Alina Ioana Manolea, Front Office Manager @Orange Services

Teach for Romania este o organizație non-guvernamentală, parte din rețeaua globală Teach for All, prezentă în 61 de țări și cu o istorie de aproape 30 de ani. Teach for Romania recrutează și formează oameni valoroși, cu abilități de lider, pentru a fi învățători și profesori-model în cele mai vulnerabile școli publice din România, acolo unde peste 20% din copii abandonează școala până la finalul clasei a VIII-a. Educația este singura lor șansă de a ieși din cercul vicios al sărăciei și lipsei de oportunități.