Outdoor Lab - Asociaţia Outdoor Life

/ /
Outdoor Lab - Asociaţia Outdoor Life

Susține un ONG 2016

Susţinut de Paul Ploscar

Proiectul a promovat şi implementat programe de „Educaţie Experienţială Outdoor prin Aventură” ca metodă didactică nonformală, ce au ajutat 200 de elevi ce provin din medii sociale defavorizate sau elevi cu dizabilităţi, să dobândească încredere în propriile forţe, să îşi dezvolte abilităţi precum răbdarea şi perseverenţa dar şi relaţii de camaraderie şi sprijin. Pe parcursul proiectului, aceştia au participat alături de alţi peste 500 de copii la ateliere mixte de dezvoltare personală, în care au învăţat să interacţioneze şi să socializeze.

În cadrul proiectului a fost amenajat un spaţiu – „Laborator Outdoor” –  cu elemente specifice acestui tip de educaţie, într-un parc natural de la periferia oraşului Arad.

2016-outdoor-lab

Concept relativ nou in contextul educaţional românesc, educaţia outdoor reprezintă o puternică sursă de experienţe de învăţare, fără constrângerile celor 4 pereţi ai sălii de clasă. Acest tip de educatie oferă elevilor provocări care au puterea de a schimba comportamente antisociale şi de a crea relaţii bazate pe sprijin reciproc.