România Prinde Aripi - Societatea Ornitologică Română

/ /
România Prinde Aripi - Societatea Ornitologică Română

Susține un ONG 2018

Susținut de Alin Băda

Proiectul a contribuit prin activități educative la creșterea biodiversității parcurilor din 4 orașe ale României. Prin activități de informare și educare, Societatea Ornitologică Română și voluntarii din București, Iași, Cluj și Timișoara s-au implicat în acțiuni de sprijinire a speciilor de păsări din parcuri, prin construirea și amplasarea de hrănitori, dar și prin asigurarea resurselor de hrană pentru păsările sedentare, în timpul iernii.

Lipsa locurilor de cuibărit și reducerea resurselor de hrană, prin cosmetizarea excesivă a spațiilor verzi din orașe, face ca numărul păsărilor de care ne putem bucura în orașe să fie limitat. Păsările sunt un bioindicator al poluării din orașe, deci cu cât este mai diversificat numărul de specii de păsări cu atât orașul este mai puțin poluat și mai prietenos cu natura.

În plus, unii dintre voluntari au devenit „ambasadorii biodiversității” și au mers în școli din cele 4 orașe pentru a povesti copiilor despre păsări, cum le pot recunoaște și ce ar trebui să facă pentru a le ajuta pe timpul iernii, atunci când resursele de hrană sunt insuficiente.