Terapie 2.0 pentru recuperare - Fundația Inimă de Copil

/ /
Terapie 2.0 pentru recuperare - Fundația Inimă de Copil

Susține un ONG 2021

Proiect susţinut de Oana Bătușariu

Proiectul va folosi tehnologia pentru recuperarea copiilor cu dizabilități. Conceput ca un proiect pilot, acesta urmărește îmbunătățirea recuperării fizice și dezvoltării cognitive pentru mai mult de 30 de copii cu dizabilități, beneficiari ai Centrului de Recuperare al Fundației Inimă de Copil, prin videogames și cognigames, folosind un soft specializat. De asemenea, vor fi derulate ateliere tematice pentru mai mult de 50 de părinți, pentru a-i ajuta să înțeleagă mai bine cum pot să își sprijine copiii în continuare prin desfășurarea unor exerciții terapeutice acasă, folosind activitățile cotidiene.

„Este pentru a doua oară când particip la Susține un ONG! și mă bucur să sprijin un nou proiect în care cred – este vorba despre un pilot care facilitează terapia prin soluții digitale pentru recuperarea fizică și dezvoltarea cognitivă a copiilor cu dizabilități. Copiii sunt viitorul – recuperarea și integrarea lor socială și accesul la educație continuă și de calitate nu ar trebui să aibă limitări economice, etnice, geografice sau de gen. Mulțumesc Fundației Orange pentru această șansă de a investi într-un proiect sustenabil.” – Oana Bătușariu

Centrul de recuperare al Fundației Inimă de Copil, situat în orașul Galați, reprezintă din 2005 un punct important pe harta comunităţii. Este singurul centru care oferă terapii complexe de recuperare atât pentru copiii din familii care sunt cazuri sociale, cât şi pentru copiii din familii fară probleme sociale, fiind singurul serviciu din judeţ care este accesibil şi deschis atît copiilor din urban cât şi din rural.

"Proiectul Terapie 2.0 pentru recuperare, implementat de Fundația Inimă de copil cu finanțarea Fundației Orange, aduce șanse pentru copiii cu dizabilități prin folosirea tehnologiei avansate, oferindu-le oportunitatea de a face progrese semnificative în recuperarea lor. Softul Mira, prin cele 450 de combinații de exerciții de videogames și cognigames, pune la dispoziția copiilor programe individuale de recuperare kinetică și cognitivă și transformă dificultățile terapiei în distracție pentru cei mici. Astfel, terapii de ultima generație vor fi mai accesabile pentru un număr de 30 de copii cu întârzieri în dezvoltare din județul Galați și județele învecinate (Brăila, Vrancea, Tulcea), care provin atât din mediul urban cât și din mediul rural." - Anna Cristina Burtea, Director executiv Fundația Inimă de Copil

Fundaţia Inimă de Copil a fost înfiinţată în Decembrie 1996 de un grup de voluntari din oraşul Galaţi. Doreau să ajute un grup de copiii HIV+ abandonaţi într-un spital şi câţiva copii ai străzii. Cu foarte puţine resurse "voluntarii" au început să schimbe în mod semnificativ vieţile acelor copii neglijaţi şi uitaţi. În acel moment viaţa a 4 dintre ei ai s-a schimbat şi au început să locuiască împreună cu fondatorii.

Misiunea Inima de Copil începe atunci cand copiii fără sprijin cauă speranţă şi ajutor. Programele şi activităţile desfăşurate s-au dezvoltat de-a lungul anilor iar întreaga activitate este concentrată pe interesul şi nevoile acestora.