Turist in Banat - Asociația Acasă în Banat

/ /
Turist in Banat - Asociația Acasă în Banat

Susține un ONG 2022

Proiect susținut de Andrei Amarghioalei

Proiectul vine în sprijinul comunităților locale cu potențial turistic ridicat, dar care necesită o intervenție energică pentru dezvoltarea infrastructurii turistice. Acesta își propune transformarea comunei Prigor din Banatul Montan într-o destinație turistică accesibilă, atractivă și sustenabilă pentru comunitatea locală.

Acesta intervine în sprijinul comunității locale pentru a o ajuta să dezvolte o economie bazată pe turism, pentru a se prezenta turiștilor la adevărata ei valoare: case grănicerești vechi de peste 200 de ani, peste 20 de mori de apă, clădiri istorice, tradiții și meșteșuguri, dar și numeroase atracții naturale spectaculoase ce așteaptă să fie descoperite. Toate acestea vor fi introduse într-un sistem coerent, ușor accesibil și bine semnalizat.

„Am ales să mă implic din nou deoarece susțin și cred foarte tare în potențialul turistic din România, iar atunci când mă gândesc că pot contribui și eu la dezvoltarea acestei ramuri nu pot decât să mă bucur. Sunt foarte multe locuri în această țară pe care trebuie să le ajutăm, așa cum putem, să se dezvolte și pe care trebuie să le facem cunoscute.” – Andrei Amarghioalei, Shop Manager @Orange România

Asociația Acasă în Banat a fost înființată în 2018 și a devenit, în cei aproape patru ani de activitate, una din cele mai active organizații non-guvernamentale din zona de vest a României, organizând evenimente cu sute de voluntari și obținând rezultate care au atras atenția întregii țări. S-a remarcat, de asemenea, ca fiind cel mai activ ONG în domeniul promovării și salvării morilor de apă, acumulând, în scurt timp, o experiență considerabilă în domeniu. Colaborarea cu Fundația Orange de anii trecuți, în cadrul programului „Susține un ONG!”, a fost un real succes.