See You

See You

Programe Lumea prin Culoare și Sunet 2023

proiect derulat de Asociația Metodelor Alternative de Integrare Socială (AMAIS) în parteneriat cu Asociația Nevăzătorilor din România, filiala Cluj (valoare totală 547.700 lei)

Proiectul SeeYou construiește o soluție digitală pentru reducerea izolării sociale a persoanelor cu deficiențe de vedere și creșterea accesibilității și mobilității în diverse spații urbane. Aplicația mobilă, dezvoltată pe baza unui prototip deja testat, va conecta într-o rețea de suport beneficiarii ce au nevoie de însoțire și voluntari. Se va crea astfel o comunitate unde membrii pot socializa, pot învăța din experiențele celorlalți sau dezvolta relații valoroase pentru viitor. Pe termen lung, proiectul va crește gradul de conștientizare asupra importanței accesibilității și mobilității în orașele noastre și va contribui la reducerea prejudecăților sociale cu privire la persoanele cu deficiențe de vedere. Oamenii au nevoie să învețe despre nevoile celorlalți și să se interacționeze în mod direct pentru a susține căutarea de soluții eficiente pentru o societate incluzivă.

Proiectul își propune ca până la finalul implementării să adune în aplicația mobilă cel puțin 150 de utilizatori cu deficiențe de vedere și 450 de voluntari din București și Cluj.