Susține un ONG | 2013

/
Susține un ONG | 2013

Concursul „Susţine un ONG!” dedicat proiectelor filantropice coordonate de angajaţi ai Orange Romȃnia și realizate ȋn parteneriat cu o organizaţie non-profit, a desemnat ȋn 2013 patru cȃștigători. Ei au cȃștigat finanţări de până la 32 000 lei pentru proiectele pe care le-au sprijinit.


Citește mai jos despre proiectele cȃștigătoare:

„Viitor la cuptor”, Asociaţia Omnia Comunitară – susţinut de Ioana Grigore

Proiectul și-a propus să ȋmbunătăţească pe termen lung calitatea vieţii a 200 de copii cu dizabilităţi mentale diverse din cadrul școlii speciale nr. 6 Sfȃntul Nicolae din București. Cu susţinerea Fundaţiei Orange s-a creat un mini-laborator de producţie a pastelor făinoase unde peste 200 de elevi au participat la activitaţile de producţie, beneficiind de instruire, consiliere și supraveghere.

omnia-1

Această iniţiativă a urmărit dezvoltarea autonomiei la maturitate, integrarea socială a elevilor și susţinerea procesului educaţional al acestora prin autofinanţare, produsele realizate ȋn laborator fiind comercializate.

omnia-2


„Speranţă intr-o viaţă mai bună”, Asociaţia Touched Collection – susţinut de Alex Iorga

Obiectivul proiectului a fost sprijinirea unui grup de 65 de femei, victime ale violenţei domestice, aflate la un pas de a-și abandona copiii și, în același timp, a vizat ȋmbunătăţirea calităţii vieţii copiilor acestora.

touched

Ȋn cadrul proiectului, personalul specializat a desfășurat activităţi pentru a facilita acestor femei accesul la educaţie, pentru a le ajuta să ȋși dezvolte abilităţile de viaţă independentă, dar și pentru a le crește stima de sine și ȋncrederea ȋn găsirea unui loc de muncă adecvat, a unei locuinţe și a unei grădiniţe/școli pentru copii. Ȋn plus, ȋntreprinderea socială Touched Collection a organizat cursuri de confecţionare a accesoriilor și a bijuteriilor ȋn vederea comercializării lor ȋn beneficiul mamelor. Beneficiarele au fost selectate din centrele maternale din București, dar și din comunitate.

touched-collection


„Transformă IT-ul în abilitate!”, Asociaţia Credis – susţinut de Cristian Paţachia

Proiectul a urmărit dezvoltarea de competenţe IT&C pentru 20 de persoane cu dizabilităţi locomotorii și deficienţe auditive ȋn vederea integrării facile pe piaţa muncii și a ȋmbunătăţirii calităţii vieţii.

it-abilitate-2

Beneficiarii proiectului au avut acces gratuit la cursuri de IT&C ce au condus la certificarea CCENT recunoscută internaţional, tinerii fiind pregătiţi pentru oportunităţi de carieră de tip entry-level, precum: tehnicieni de reţea, tehnicieni de calculatoare, tehnicieni help-desk. Cursanţii cu cele mai bune rezultate au fost ȋnscriși ȋntr-un stagiu de practică (pe o perioadă de o lună) de către unul din partenerii implicaţi ȋn proiect - Bittnet Systems.

it-abilitate-1


„Şi copiii cu autism merg la școală”, Asociaţia Ȋnvingem Autismul – susţinut de Adina Elena Raicu

Acest proiect și-a propus ȋmbunătăţirea accesului la educaţie pentru 150 de copii cu autism din 6 orașe din Romȃnia. Copiii cu autism au un mod de ȋnvăţare diferit faţă de alţi copii, iar educaţia lor trebuie să fie specializată.

autism-1

Ȋn plus, integrarea lor este de cele mai multe ori ȋngreunată de mentalitatea celor din jur. Prin acest proiect, 30 de copii cu autism au participat la activităţi ȋn scopul de a fi integraţi ȋn școală, alături de copii cu o dezvoltare tipică, iar 150 de cadre didactice din București și din ţară au participat la activităţi de dezvoltare a cunoștinţelor și abilităţilor despre autism ȋn metode de predare și integrare școlară a elevilor cu autism. De asemenea, proiectul a urmărit educarea a 300 de copii din București care au o dezvoltare tipică și sunt colegi ai copiilor cu autism, ȋn vederea ȋmbunătăţirii integrării școlare a colegilor lor speciali.

autism-2