Susţine un ONG | 2014

/
Susţine un ONG | 2014

Concursul „Susţine un ONG!” dedicat proiectelor filantropice coordonate de angajaţi ai Orange România şi realizate în parteneriat cu o organizaţie non-profit a desemnat în 2014 patru câştigători, ce au primit finanţări de până la 32.000 lei.


Citeşte mai jos despre proiectele câştigătoare:

„Educaţie pentru viitor”, Asociaţia Stea, Satu Mare - susţinut de Andrei Henciu

Proiectul „Educaţie pentru viitor" a urmărit susţinerea educaţiei timpurii, a integrării în sistemul educativ şi a dezvoltării abilităţilor de viaţă ale copiilor şi tinerilor din medii defavorizate din municipiul Satu Mare.

Astfel, în cadrul Caravanei Educalternativa ce s-a deplasat în zone sărace din Satu Mare, 169 de copii au participat la programe educative (ore de alfabetizare, ateliere de educaţie în sănătate, activităţi de dezvoltare a abilităţilor de viaţă şi educaţie comportamentală), şi la concursuri sportive şi ateliere civice în folosul comunităţii. Ȋn cadrul activităţilor s-a pus accent pe dezvoltarea abilităţilor sociale şi a inteligenţei emoţionale urmărind creşterea stimei de sine a copiilor şi a adaptabilităţii la viaţa în societate, în scopul de a-i pregăti pentru integrarea la grădiniţă şi şcoală.

2014-educatie-viitor

Ȋn plus, 52 de părinţi au beneficiat de consiliere pe teme de educaţie parentală, ateliere de educaţie pentru sănătate, consiliere şi mediere pentru obţinere de acte de identitate şi acces la servicii sociale şi de bază în comunitate. Cele mai importante rezultate obţinute în urma proiectului vizează prevenirea abandonului şcolar a 97 de copii aflaţi în situaţie de risc şi înscrierea la şcoală sau gradiniţă a 18 copii care nu fuseseră niciodata înscrişi în sistemul educativ.

2014-educatie-pentru-viitor


“Fii activ! Fii creativ!”, Fundaţia Solidaritate şi Speranţă filiala Săvineşti – susţinut de Dragoş Oboroceanu

40 de persoane din categorii sociale vulnerabile (femei, persoane de etnie romă, persoane cu dizabilităţi) din comuna Săvineşti şi comunele înconjurătoare au beneficiat de ateliere de croitorie şi cursuri de antreprenoriat cu scopul integrării pe piaţa muncii şi facilitarea dezvoltării profesionale de lungă durată.

speranta

Cursurile s-au finalizat cu înfiinţarea unui atelier protejat cu specific de realizare a broderiei denumit „Sf. Paraschiva", în cadrul căruia au fost angajate 3 persoane dintre participanţii la curs, una dintre acestea fiind o persoană cu dizabilităţi. Ȋn cadrul atelierului se produc deja ii din in, iar în continuare se planifică şi realizarea altor articole textile cu modele româneşti pentru a revigora tradiţiile locale.

solidaritate


„Camera de stimulare multisenzorială”, Asociaţia Pedia Pentru Sprijinirea Copiilor cu Deficienţe Neuropsihomotorii în parteneriat cu Centrul Medical de Recuperare Darin - susţinut de Andreea Popescu

57 de copii cu deficienţe senzoriale severe, cu probleme neurologice sau cu deficienţe locomotorii au beneficiat de noile elemente de stimulare multisenzorială introduse în cadrul terapiilor pe care asociaţia le desfăşoară în camera de stimulare multisenzorială.

darin-1

Ȋn cadrul şedinţelor de stimulare vizuală, tactilă, cognitivă şi de logopedie (ce au sumarizat 2520 ore de terapie), s-au realizat îmbunătăţirea atenţiei şi a concentrării, a comunicării verbale şi non-verbale, îmbunătăţirea activităţii vizuale, desensibilizarea tactilă la copii cu tulburări din spectrul autist şi îmbunătăţirea capacităţi de concentrare şi răbdare pe termen mai lung la copiii cu hiperkinetism şi ADHD.

darin-2


„Ȋmpreună pentru viaţă”, Asociaţia Aripi Spre Viaţă - susţinut de Mihael Mircea

Proiectul a contribuit la îmbunătăţirea considerabilă a condiţiilor de tratament pentru 500 de copii şi tineri afectaţi de leucemie, cancere şi alte boli grave internaţi la Clinica de Pediatrie a I.C. Fundeni, prin achiziţionarea unei noi staţii de tratament ce cuprinde 3 infuzomate şi 1 injectomat.

aripi-1

Echiparea secţiei cu aceste aparate a ajutat pacienţii să primească tratamentul necesar în condiţii îmbunătăţite şi în timp util, oferind în acelaşi timp condiţii medicale la standarde europene. Cu ajutorul noilor echipamente peste 5,000 de pacienţi vor putea beneficia în viitor de tratamentele necesare în condiţii mult îmbunătăţite.

aripi-2