Susține un ONG | 2015

/
Susține un ONG | 2015

Ȋn 2015, concursul „Susţine un ONG!” dedicat proiectelor filantropice coordonate de angajaţi ai Orange Romȃnia și realizate ȋn parteneriat cu o organizaţie non-profit a desemnat șase cȃștigători, ce au primit finanţări de pȃnă la 32.000 lei.

Câştigătorii au fost aleşi de către un comitet de selecţie format din

  • Dana Deac – Preşedinte al Consiliului Director al Fundaţiei Orange,
  • Veronica Dogaru – Corporate Communication Manager,
  • Irina Enache – membru în Forumul angajaţilor,
  • Raluca Michailov - General Manager Forbes România,
  • Madalina Marcu - Director dezvoltare resurse ARC Romania,
  • Lăcrămioara Botezatu - Project Manager CSRmedia.ro şi
  • Simona Penescu – Director Interimar Fundaţia Orange.

Proiectele câştigătoare la ediția 2015 a acestui concurs sunt:

„Mâini îndemânatice”

în parteneriat cu Asociaţia Un strop de fericire, Vălenii de Munte – susţinut de Adriana Boeru

Proiectul „Mâini Ȋndemânatice” a ajutat 100 de copiii şi tinerii din centrele sociale şi centrele de plasament, dându-le o şansă să descopere care le sunt abilităţile practice şi cum şi le pot dezvolta. Ȋn plus, ei au învăţat să lucreze în echipă, să devină responsabili, să socializeze şi în cele din urma să se integreze în societate atunci când vor împlini vârsta de 18 ani.

„Dăruieşte o Şansă!”

în parteneriat cu Asociaţia Lumina, Sat Luncani, jud. Bacău – susţinut de Ana Guran

Proiectul „Dăruieşte o Şansă!” a contribuit la dezvoltarea mecanismelor personale de adaptare în relaţie cu boala şi îmbunătăţirea echilibrului emoţional pentru 35 copii diagnosticaţi cu boli incurabile. Copiii au participat la şedinţe de hipoterapie, sedinţe de terapie prin muzică pentru relaxarea musculaturii şi diminuarea stărilor de anxietate, sedinţe de terapie prin pictură şi culoare ce i-au ajutat în a înlocui emoţiile negative cu emoţii pozitive.

„Natura fără bariere”

în parteneriat cu Asociația de Educație și Cultură Outdoor, Brașov/Zărnești – susţinut de Nicolae Iancu

Proiectul „Natura fara bariere” a urmărit punerea în valoare a turismului montan rural din jurul Brașovului pentru persoane cu dizabilități și pentru familii cu copii (inclusiv în cărucior) prin crearea primului ghid de drumeţie pentru acest grup. Ghidul este distribuit gratuit persoanelor cu dizabilităţi, în limita stocului disponibil şi poate fi achiziţionat de orice persoană interesată de pe Rucksack Shop.

„Digitalizare pentru educaţie incluzivă”

în parteneriat cu Şcoala Gimnazială nr. 190, Bucureşti - susţinut de Monica Lia

Proiectul „Digitalizare pentru Educaţie Incluzivă” s-a născut din dorinţa de a susţine procesul de învăţare al copiilor cu cerinţe educaţionale speciale, mai exact cu dizabilităţi cauzate de afecţiuni de văz şi auz, cu sau fără afecţiuni conexe, dar şi a elevilor supradotaţi, integraţi deja în Şcoala Gimnazială Nr. 190. Ȋn cadrul unităţii, a fost înfiinţat un laborator digital dotat cu 20 tablete, 1 tablă smart şi televizoare pe care rulează materiale digitale educative şi aplicaţii digitale interactive ce contribuie la o mai bună înţelegere şi aprofundare a materiei şcolare. Laboratorul digital oferă sprijin educaţional la peste 20 de elevi cu dizabilităţi înscrişi la cursurile şcolii de masa care, datorită noilor resurse digitale de predare, învaţă să scrie, să citească şi să parcurgă programa mult mai uşor. Proiectul deschide calea unui proces de învăţare mai uşor şi interactiv pentru mii de copii din generaţiile viitoare care vor putea beneficia de aceste resurse în cadrul şcolii.

„Şanse pentru viaţă”

în parteneriat cu Asociaţia Ȋncredere, Craiova – susţinut de Nicu Cristian Mihai

Proiectul a îmbunătăţit accesul la educaţie pentru 20 de copii cu deficienţe multiple (văz, auz, retard psiho-motor, întârziere mentală etc.) înscrişi la Şcoala Specială Sfântul Vasile din Craiova şi totodata accesul familiilor acestor copii la educaţia de specialitate caracteristică tipului de deficienţă. Copiii au participat la terapii precum: logopedie, terapie cognitiv-comportamentală, stimulare auditivă şi vizuală şi au avut acces la sala de stimulare polisenzorială, pentru a creşte şansele de recuperare.

„Ȋmpreună pentru viaţă”

în parteneriat cu Asociaţia Aripi spre Viaţă, Bucureşti – susţinut de Mihael Cristian Mircea

Proiectul şi-a propus îmbunătăţirea condiţiilor de tratament pentru copiii şi tinerii afectaţi de leucemie, cancere şi alte boli grave, prin folosirea unor echipamente moderne pentru administrarea tratamentelor cu citostatice şi a hidratării aferente. „Ȋmpreună pentru viaţă” a continuat proiectul iniţiat anul trecut, prin achiziţionarea unei alte staţii de tratament cuprinzând trei infusomate şi un injectomat pentru una din cele şase rezerve sterile din cadrul secţiei de transplant medular pediatrie, completând procesul de dotare cu aparatura necesară.