Susţine un ONG | 2017

Susţine un ONG | 2017

În 2017, concursul „Susţine un ONG!” dedicat proiectelor de filantropie coordonate de angajaţi ai Orange România și realizate ȋn parteneriat cu o organizaţie nonprofit a desemnat patru cȃștigători.

Proiectele câştigătoare se vor derula în perioada mai – decembrie 2017 şi au o valoare totală de 119.480 lei.

Câştigătorii au fost aleşi de către un comitet de selecţie format din:

2017-together

Together

în parteneriat cu Asociaţia Freedom Smile - susţinut de Mirela Scurina

Proiectul „Together” are ca scop crearea unei platforme online care să pună în legatură directă companiile sau persoanele ce doresc să doneze calculatoare sau alte obiecte IT, cu şcolile din mediul rural interesate să intre în lumea digitală. În plus, platforma va avea şi o secţiune de voluntariat în care se pot înscrie voluntari care se oferă să predea cursuri de informatică elevilor din mediul rural.

Beneficiarii direcţi ai proiectului vor fi elevii din şcolile de la sate care vor învăţa informatica de pe calculatoarele donate prin intermediul platformei.

2017-educ

EduC

în parteneriat cu Asociaţia Merci Charity Boutique - susţinut de Alin Cozma

Prin proiectul "EduC" se va crea un laborator mobil pentru predarea experienţială a unor discipline STEM (science, technology, engineering, mathematics) - biologie, chimie, IT - pentru elevi din sate aflate în judeţele Bacău, Botoşani, Iaşi, Neamţ, Suceava, Vaslui. În plus, profesorii din aceste sate vor afla cum să folosească metode interactive de învăţare - predare, ce ajută la deschiderea apetitului pentru aceste discipline şi pentru tehnologie în general. Astfel, proiectul îşi propune să motiveze elevii să înveţe şi implicit să contribuie la prevenirea abandonului şcolar.

Beneficiarii proiectului vor fi 650 de copii şi 100 de cadre didactice din satele vizate.

2017-pregatire-educationala

Centrul de Pregătire Educaţională Remedială

în parteneriat cu Asociaţia Edusfera – susţinut de Bogdan Urlan

Proiectul îşi propune să îmbunătăţească rezultatele la Evaluarea Naţională prin realizarea de ateliere educaţionale ce cuprind planuri de învăţare personalizate alături de evaluari complete şi individuale la matematică şi la limba română. Acest proiect se adresează copiilor în risc de abandon şcolar din cauza sărăciei, copiilor cu dizabilităţi şi copiilor romi din Cojasca, judeţul Dâmboviţa, comuna cu una dintre cele mai mari rate de sărăcie din ţară.
De asemenea, proiectul are în vedere şi pregătirea pedagogică a profesorilor din şcoală, pentru creşterea calităţii intervenţiei didactice pe termen lung prin utilizarea metodelor inovative, nonformale şi interactive în procesul de predare-învăţare.

Beneficiarii acestui proiect sunt 40 de copii cu risc crescut de abandon şcolar.

2017-doctor-4-labute

Doctor cu 4 lăbuţe

în parteneriat cu Asociaţia Clubul Câinilor Utilitari – susţinut de Raluca Niţă

Prin intermediul proiectului, 4 câini utilitari de terapie alături de echipa Departamentului de Terapie şi Activităţi Asistate de Animale vor realiza ateliere de lucru şi activităţi terapeutice pentru copii şi adolescenţi care suferă de afecţiuni oncologice sau dizabilităţi (fizice, motorii şi vizuale), Sindrom Down, Tulburări de Spectru Autist şi pentru vârstnici. Printre obiectivele proiectului enumerăm: să dezvolte empatia şi compasiunea, să dezvolte abilităţi de relaţionare, socializare şi să dezvolte sentimentul de acceptare.

Proiectul îşi propune să aducă îmbunătăţiri în calitatea vieţii pentru 250 de copii şi bătrâni.