1250 de copii și 100 de profesori din mediul rural au participat la ateliere de creativitate și dezvoltare personală în programul #AliațiPentruEducație

/ /
1250 de copii și 100 de profesori din mediul rural au participat la ateliere de creativitate și dezvoltare personală în programul #AliațiPentruEducație

Comunicate de presă

București, 6 octombrie 2021. 1.250 de elevi și 100 de cadre didactice din mediul rural au participat timp de patru luni la ateliere de creativitate și de dezvoltare personală în programul #AliațiPentruEducație! derulat de World Vision România.  Programul a fost finanțat de Fundația Orange cu suma de 35.000 lei, prin intermediul „Susține un ONG!”, program anual ce încurajează participarea activă a angajaților companiei în proiecte sociale.

Programul # AliațiPentruEducație! a fost lansat în aprilie 2021 ca o inițiativă de a transfera metode de lucru din mediul de business în mediul școlar, pentru a crește motivația, curiozitatea și creativitatea elevilor și cadrelor didactice din “Pâine și Mâine”, un program dezvoltat de World Vision prin care copiii primesc ajutor la teme și o masă caldă.

10 Voluntari Orange au dezvoltat mai multe workshop-uri, dar și un un kit de materiale educaționale pentru dezvoltarea creativității, acestea fiind adresate atât copiilor cât și cadrelor didactice de la clasele primare. Aceste kit-uri cuprind: Ghidul profesorului, Jurnalul copilului și Jocul de “născocit povești”.

100 de cadre didactice, din 20 școli rurale din județele Ialomița, Dolj, Cluj și Vâlcea  (școli partenere în programul Pâine și Mâine), au participat între aprilie și iunie anul acesta la 12 ateliere de formare pe patru teme: Arta de a născoci povești, Mentalitate Flexibilă, Despre Emoții și Cum învață copii. De asemenea, începând cu luna iunie 2021, profesorii au folosit kit-urile educaționale și metodele învățate în cadrul atelierelor de formare în activitățile desfășurate cu cei 1.250 copii din școala de vară organizată de către World Vision România. Elevii au participat la ateliere de stimulare a creativitații, de consolidare a abilităților de scris-citit, au învățat despre emoții sau despre cum îți poți schimba mentalitatea. La final au completat într-un Jurnal al Copilului propriile experiențe exprimându-se prin scris și desene.

„ Am aflat informații noi și metode interesante de lucru cu copiii participând la workshop-urile susținute de voluntarii Orange și m-am bucurat să interacționez cu profesioniști din alt domeniu, am descoperit că pasiunea pentru educație ne unește pe toți. Am experimentat la clasă în școala de vară, activități și jocuri interesante cu copiii și ne-a plăcut să creem povești. Voi continua să folosesc materiale educaționale primite și să pun în practică conceptele învățate despre scrierea creativă, mentalitatea flexibilă, abilitatea de a-i învăța pe copii cum să învețe și cum să devină mici creatori!", ne spune Alina, beneficiară a programului și profesoară într-o școală din județul Vâlcea.

„Îmi plac foarte mult poveștile și jocurile! M-am bucurat tare mult că în vacanță am învățat lucruri noi. Eu am scris și o poveste despre satul meu“afirmă Cristina, benefiară a programului și elevă într-o școală din județul  Dolj.
„ Atelierele de stimulare a creativității, de cunoaștere a emoțiilor și a modului cum învață copiii, derulate de profesori pentru copii pe timpul școlii de vară au contribuit la dezvoltarea personală și la creșterea stimei de sine a copiilor.” afirmă Mina Popescu, psiholog în cadrul World Vision România.

Programul continua și în acest an școlar, profesorii putând să utilizeze materialele educaționale și metodele învățate la clasă, iar în luna octombrie copiii vor putea participa la un concurs de scriere creativă și desene “Povești  din satul copilăriei mele“.


Despre World Vision România

World Vision România este o organizație care desfășoară programe de intervenție umanitară de urgență, dezvoltare și advocacy, punând în centrul activității sale bunăstarea copilului. Organizația se concentrează asupra muncii cu copiii, familiile și comunitățile, în scopul depășirii sărăciei și nedreptății. Fundația lucrează cu persoanele cele mai vulnerabile din lume, indiferent de religie, rasă, etnie sau gen.

World Vision România face parte din parteneriatul World Vision International, prezent în aproape 100 de țări din întreaga lume. În 30 de ani de prezență în România, am ajutat peste 500.000 de copii și adulți, în aproape 500 de comunități din 18 județe.

World Vision România crede în dreptul la șanse egale pentru copiii de la sate și de la oraș și de aceea în comunitățile rurale unde este prezentă desfășoară programe de dezvoltare comunitară pe termen lung, cu focus pe educație și reducerea abandonului școlar, sănătate și protecția copilului, agricultură și dezvoltare rurală, angajament civic și creștin. Copiilor li se facilitează astfel accesul la condiții de viață mai bune prin dezvoltarea durabilă a comunității în care trăiesc. Prin proiectele noastre, ne concentrăm pe transformarea comunităților și a membrilor acestora pentru a realiza o viață împlinită pentru fiecare copil.

Despre Fundația Orange

Fundația Orange este o organizaţie non-profit și se implică în viaţa comunității, prin realizarea de proiecte de filantropie, menite să aducă schimbări pozitive în viaţa persoanelor dezavantajate. În cei peste 9 ani de activitate, Fundația Orange a investit peste 6 milioane de euro în proiecte de educație digitală pentru persoane defavorizate şi în proiecte de sănătate, educație, cultură în beneficiul persoanelor cu deficiențe de vedere /sau de auz, în scopul integrării lor sociale. Pentru detalii, vizitați www.fundatiaorange.ro