250.000 de euro pentru incluziunea persoanelor cu deficiențe de vedere/auz din România

/ /
250.000 de euro pentru incluziunea persoanelor cu deficiențe de vedere/auz din România

Comunicate de presă

București, 17 martie 2020: Fundația Orange lansează un nou apel de proiecte în cadrul programului “Lumea prin Culoare și Sunet”. Este cel mai mare program de finanțare din România dedicat persoanelor cu deficiențe de vedere și/sau de auz. Cu o valoare anuală de 250.000 de euro, “Lumea prin Culoare și Sunet” contribuie de șapte ani la îmbunătățirea integrării sociale a persoanelor din aceste categorii.

Prin concursul de finanțare „Lumea prin Culoare și Sunet”, pot obține granturi instituţii publice şi organizaţii non-profit (asociaţii, fundaţii, federaţii, instituţii educaţionale, medicale sau culturale) care dezvoltă proiecte în domeniul educației, culturii și mobilității.

Sunt căutate proiecte de impact, în special cele cu componentă digitală, sustenabile și care propun soluții inovative de integrare ce au acoperire naţională sau un număr mare de beneficiari. Vor fi acordate 3 tipuri diferite de finanţări: două granturi de până la 100.000 Euro exclusiv pentru proiecte propuse în parteneriat de către mai multe entități în colaborare, două granturi de până la 20.000 Euro şi două granturi de până la 12.000 Euro.

Proiectele trebuie înscrise online pe www.finantare.fundatiaorange.ro până la data de 16 aprilie 2020, ora 16:00.

Procesul de selecție se va face în două etape:
- o pre-evaluare de către un forum consultativ format din experţi în domeniu şi beneficiari cu dizabilităţi de vedere şi de auz.
- o jurizare finală a Consiliului Director al Fundaţiei Orange. Proiectele câștigătoare vor fi anunțate în luna august.

„Incluziunea persoanelor cu deficiențe ține și de nivelul nostru de acceptare și de înțelegere a limitărilor cu care se confruntă acestea. Ne place să credem că în cei șapte ani de desfășurare a programului de finanțare „Lumea prin Culoare și Sunet” am reușit să-i ajutăm pe cei cu deficiențe să se integreze mai ușor și, pe noi ceilalți, să-i înțelegem mai bine. În continuare, căutăm parteneri de drum lung pentru proiecte de impact, acolo unde este atât de multă nevoie de ele”, a declarat Dana Deac, Preşedinte Fundaţia Orange.

Fundaţia Orange este o organizaţie non-profit care se implică în viaţa comunităţii prin realizarea de proiecte de filantropie menite să aducă schimbări pozitive în viaţa persoanelor dezavantajate. Din anul 2012, Fundaţia Orange a investit 6 milioane de euro în cadrul programelor sale ce susțin dezvoltarea comunităților vulnerabile și integrarea persoanelor defavorizate, prin promovarea și implementarea tehnologiei și a metodelor digitale în proiecte de educație, cultură și incluziune socială. Pentru detalii, vizitaţi www.fundatiaorange.ro.