4 ONG-uri propuse de angajaţi Orange câştigă finanţări la concursul „Susţine un ONG!”

/ /
4 ONG-uri propuse de angajaţi Orange câştigă finanţări la concursul „Susţine un ONG!”

Comunicate de presă

Bucureşti, 12 aprilie 2017. Fundația Orange oferă fonduri de 119.480 de lei pentru proiectele a 4 ONG-uri propuse de angajaţi ai Orange România la concursul „Susţine un ONG! ”. Angajaţii Orange vor avea rol de coordonatori pe parcursul celor 6 luni de desfăşurare a proiectelor şi vor urmări buna implementare a lor.

Juriul concursului a fost format din: Andreea Giuclea – jurnalist Decât o Revistă , Horia Brenciu – cântăreț, entertainer și prezentator TV HB Media Entertainment , Mihai Dobrovolschi – fondator Radio Guerrilla , Cristian Paţachia - Sultănoiu – Development & Innovation Manager Orange România şi Amalia Fodor – Director Executiv Fundaţia Orange .

Cei patru câştigători desemnaţi de juriu sunt:

  • Mirela Scurina (IT Solution Architect),
  • Alin Cozma (IT Functional Expert),
  • Bogdan Urlan – (Strategic Account Manager) şi
  • Raluca Niţă – (CS Business Unit Manager).

Mirela Scurina – „Together” alături de Asociaţia Freedom Smile.

Proiectul are ca scop crearea unei plaltforme online care să pună în legatură directă companiile sau persoanele ce doresc să doneze calculatoare sau alte obiecte IT, cu şcolile din mediul rural care doresc să intre în lumea digitală. În plus, platforma va avea şi o secţiune de voluntariat în care se pot înscrie voluntari care se oferă să predea cursuri de informatică elevilor din mediul rural.

Alin Cozma – „EduC” alături de Asociaţia Merci Charity Boutique.

Prin proiect se va crea un laborator mobil pentru predarea experienţială a unor discipline STEM (biologie, chimie, IT) pentru elevi din sate aflate în judeţele Bacău, Botoşani, Iaşi, Neamţ, Suceava, Vaslui. Profesorii din aceste sate pot afla cum să folosească metode interactive de învăţare – predare, ce ajută la deschiderea apetitului pentru aceste discipline şi pentru tehnologie în general. Astfel, Merci Charity Boutique îşi propune să motiveze elevii să învețe şi implicit să contribuie la prevenirea abandonului şcolar.

Bogdan Urlan – „Centrul de Pregătire Educaţională Remedială” alături de Asociaţia Edusfera.

Scopul proiectului este să îmbunătăţească rezultatele la Evaluarea Naţională prin realizarea de ateliere educaţionale şi se adresează copiilor în risc de abandon şcolar din cauza săraciei, copiilor cu dizabilităţi şi copiilor rromi din comuna Cojasca, judetul Dâmboviţa, una dintre cele mai sărace comunităţi din România.

Raluca Niţă – „Doctor cu 4 lăbuţe” alături de Asociaţia Clubul Câinilor Utilitari.

4 câini utilitari de terapie vor fi utilizaţi în scop terapeutic pentru activităţi cu copii şi adolescenţi care suferă de afecţiuni oncologice sau dizabilităţi (fizice, motorii şi vizuale), Sindrom Down, Tulburări de Spectru Autist şi pentru vârstnici.


Prin intermediul concursului „Susține un ONG!”, au fost implementate din 2013 până acum 19 proiecte susţinute de către angajaţii Orange. Printre activităţile proiectelor menţionăm: şedinţe de hipoterapie pentru copii cu boli terminale, susţinerea mamelor singure - victime ale violenţei în familie, realizarea unui ghid de trasee montane accesibile pentru persoane cu dizabilităţi, amenajarea unui parc experienţial, servicii medicale sau crearea de locuri de muncă pentru persoane defavorizate şi multe altele. Proiectele au adus schimbări pozitive pentru peste 30.000 de persoane din România. Mai multe detalii despre proiectele câştigătoare la ediţiile anterioare pot fi găsite la GHOST_URL/proiecte/sustine-un-ong/ .


Despre Fundaţia Orange

Fundaţia Orange este o organizaţie non-profit care se implică în viaţa comunităţii prin realizarea de proiecte filantropice menite să aducă schimbări pozitive în viaţa persoanelor dezavantajate. Fundaţia Orange dezvoltă proiecte de sănătate, educaţie, cultură în beneficiul persoanelor cu deficienţe de vedere şi/sau de auz şi de educaţie digitală pentru copii din zone defavorizate, în scopul integrării lor sociale. Pentru mai multe informaţii vă rugăm vizitaţi www.fundatiaorange.ro