Analiză de accesibilitate a Potecii Biodiversităţii Urbane

/ /
Analiză de accesibilitate a Potecii Biodiversităţii Urbane

Comunicate de presă

Prin intermediul proiectului “Natura urbană: forme și sunete” va fi accesibilizat cel mai cunoscut traseu tematic din parc: Poteca Biodiversității Urbane, ce străbate principalele zone naturale ale parcului: zona de zăvoi, zona de lacuri, zona inundabilă de mlaștină, zone de vegetație scundă de câmp, zone de tufăriș.

Asociaţia AMAis, timp de 6 luni, a cercetat această zonă a parcului dar și spațiul public adiacent și conexiunile cu orașul, alături de colegi și voluntari cu deficiențe de vedere și auz, pentru a afla ce intervenții sunt necesare pentru accesibilizare.

Studiul realizat este primul pas necesar dintr-un proces complex, ce va presupune o etapizare separată cu obiective pe termen lung - accesibilizarea Parcului Natural Văcărești. Rezultatele acestei analize vor trebui revizitate și detaliate prin viitoare studii de fezabilitate, studii de teren și proiecte de execuție.

Analiza de accesibilitate poate fi consultată aici.

Proiectul “Natura urbană: forme și sunete” este finanțat de Fundația Orange prin programul "Lumea prin Culoare și Sunet", cel mai mare fond de finanțare dedicat persoanelor cu deficiențe de vedere/auz din România și este implementat de către Asociația Parcul Natural Văcărești în parteneriat cu AMAis.