„Centrul Digital pentru Femei” din Gârcini îşi deschide porţile

/ /
„Centrul Digital pentru Femei” din Gârcini îşi deschide porţile

Comunicate de presă

Braşov, 1 septembrie 2021. La „Centrul Digital pentru Femei” din Gârcini au început cursurile de alfabetizare digitală, în cadrul proiectului implementat de Asociația pentru Parteneriat Comunitar Brașov. Dotarea tehnică din centru este realizată cu sprijinul Fundației Grupului Orange, iar cursurile sunt organizate cu ajutorul unei finanțări din partea Grupului şi a Fundației Orange România. Valoarea totală a sponsorizării se ridică la 27.000 de euro.

Prima grupă, formată din 20 de fete şi femei din Municipiul Săcele, vulnerabile din punct de vedere socio-economic au început cursurile gratuite, cu durata de 20 de ore, la „Centrul Digital pentru Femei”  din Gârcini din curtea Școlii Generale nr. 5. Acestea vor afla cum pot utiliza internetul, cum își pot ajuta copii la cursuri online, cum pot asigura siguranța online a lor și a copiilor, dar şi cum pot găsi un loc de muncă de încredere etc.

Timp de un an de zile, 200 de fete şi femei vor învăţa în acest centru să folosească telefonul, tableta și laptopul, într-un mod simplu și prietenos. De asemenea, femeile vor beneficia şi de consiliere pentru dezvoltarea abilităților specifice, dar și de oportunități concrete de angajare și sfaturi pentru deschiderea propriei afaceri.

Lansat de Fundația Grupului Orange în anul 2015, programul „Women’s Digital Centers” include 320 de centre în 23 de țări și a susținut de-a lungul timpului peste 40.000 de femei în situații dificile de viață, având scopul de a oferi femeilor cunoştinţele dar şi instrumentele necesare, pentru a fi mai puternice, mai sigure pe ele şi mai pregătite pentru a face față schimbării.

Parteneri asociați în proiect sunt Școala Generală nr. 5 Săcele şi Asociația Femeile se implică.

Înscrierile pentru femeile şi fetele peste 16 ani, cu o situaţie materială dificilă, se fac direct la Centrul Digital pentru Femei din Gârcini, din curtea Școlii Generale nr. 5 sau pe email la apcbrasov@gmail.com. Locurile sunt limitate.


Fundaţia Orange este o organizaţie non-profit care se implică în viaţa comunităţii prin realizarea de proiecte de filantropie menite să aducă schimbări pozitive în viaţa persoanelor dezavantajate. Din anul 2012, Fundaţia Orange a investit 6 milioane de euro în cadrul programelor sale ce susțin dezvoltarea comunităților vulnerabile și integrarea persoanelor defavorizate, prin promovarea și implementarea tehnologiei și a metodelor digitale în proiecte de educație, cultură și incluziune socială. Pentru detalii, vizitaţi www.fundatiaorange.ro.

Asociația pentru Parteneriat Comunitar Brașov este o organizație înființată în 2006, care are ca scop încurajarea și sprijinirea inițiativelor menite să asigure dezvoltarea durabilă a comunității. APC Brașov are o experiență de peste 10 ani în lucrul cu comunitățile dezavantajate, în special în județele Braşov și Covasna, în realizarea de acte de identitate, administrarea biroului de consiliere pentru cetățeni, programul de sănătate dentară, sprijin acordat primăriilor în realizare proiecte de mică infrastructură prin FRDS (Racoș, Vâlcele) și chiar propunerea de politici la nivel județean și național etc. Pentru detalii, vizitați www.bccbrasov.ro/