Concurs de robotică pentru cele 6 echipe “Velocity for our Community”

/ /
Concurs de robotică pentru cele 6 echipe “Velocity for our Community”

Comunicate de presă

Brăila, 24 iunie 2021 Echipa de robotică “Velocity” a Colegiului Național „Gheorghe Munteanu Murgoci” din Brăila și Asociația pentru Educație Antreprenoriat și Leadership București au organizat o competiție de robotică dedicată celor 6 echipe implicate in proiectul “Velocity for our community”. Concursul reprezintă totodată şi etapa finala a proiectului dezvoltat de Asociația pentru Educație, Antreprenoriat și Leadership București (ApEAL), finanțat de Fundația Orange, cu suma de 32.000 lei, prin intermediul ”Susține un ONG!”, program anual ce încurajează participarea activă a angajaților companiei Orange în proiecte sociale

Astfel, peste 60 de elevi din școlile gimnaziale din Brăila, împreună cu mentorii lor, și-au putut testa și consolida cunoștințele dobândite de la primirea kit-urilor LEGO® - MINDSTORMS (EV3), prin intermediul celor  peste 100 de ore de workshopuri și ateliere realizate prin proiect.

“Velocity for our Community”, o inițiativă ce promovează educația non-formală de tip S.T.E.M. (Știință, Tehnologie, Inginerie, Matematică), şi-a propus şi a reuşit să antreneze un număr mare de elevi și cadre didactice din învățământul gimnazial în activități ce le pot starni pasiunea pentru robotică.

Concursul de robotică s-a desfășurat pe două secțiuni: Follow the line (parcurgerea de către roboţi a traseului special conceput pentru această competiție) și Proba de creativitate (realizarea de către elevi a unui videoclip  pe baza activității echipei lor). Jurizarea a fost făcută de o comisie formată din membrii echipei “Velocity”, ce a punctat tehnica, originalitatea și creativitatea elementelor prezentate. Echipele au câștigat câte o imprimantă 3D sau, în cazul echipei “RoboEmi 0023”, un Expansion kit și încă un motor, clasamentul final fiind următorul:

Nr. crt.

Scoala gimnaziala

Numele echipei

Premiu ”Follow the line”

Premiu creativitate

1

Scoala gimnaziala Mihai Eminescu, Brăila

RoboEmi0023

Premiul I

Mentiunea I

2

Palatul Copiilor Brăila

Follow the Future

Premiul III

Premiul I

3

Școala gimnazială Spiru Haret Însurăței

Transformers

Mentiunea II

Premiul III

4

Scoala gimnaziala "Fanus Neagu" Brăila

R2-D2

Premiul II

Premiul II

5

Scoala gimnaziala"Ion Creangă"

Agileroo

Mentiunea I

Mentiunea III

6

Scoala gimnaziala M. Viteazu Brăila

ROBOTICII

Mentiunea III

Mentiunea II

„Dacă în primii ani echipa Velocity s-a concentrat pe construirea robotului și participarea la concursuri, ulterior am descoperit o nouă latură a roboticii, inspirată din competițiile FTC, și anume faptul că și noi putem oferi din experiența noastră altor copii și să-i ajutăm să descopere tainele roboticii. Astfel s-a născut ideea de a accesa finanțarea oferită de Fundația Orange și  a contribui la dotarea a șase școli gimnaziale cu kit-uri Lego și imprimante 3D, precum și instruirea lor printr-o serie de workshop-uri și ateliere desfășurate în fiecare școală”, a declarat dl. profesor Paul Prus, mentorul echipei si profesor de informatică la Colegiul Național „Gheorghe Munteanu Murgoci” din Brăila.

Despre Asociația pentru Educație Antreprenoriat Leadership București (ApEAL)

Asociația pentru Educație Antreprenoriat și Leadership București a luat naștere în anul 2009, iar de atunci creează şi şlefuieşte un model de educaţie de succes pentru dezvoltarea comunităților. Misiunea asociației este aceea de a crea bunăstare durabilă prin educație, atât la nivel personal, cât și de comunitate, iar printre obiectivele pe care le-am avut încă de la început, se regăsesc promovarea educației și inițiativei antreprenoriale economice, culturale, sociale și educaționale ca bază pentru o bunăstare durabilă și pentru a forma antreprenori responsabili social sau promovarea turismului românesc, a zonelor și resurselor turistice din România.


Despre Fundația Orange

Fundația Orange este o organizație non-profit care se implică în viața comunității prin realizarea de proiecte de filantropie menite să aducă schimbări pozitive în viața persoanelor dezavantajate. Din anul 2012, Fundația Orange a investit  6 milioane de euro în cadrul a 5 programe ce susțin dezvoltarea comunităților vulnerabile și integrarea persoanelor defavorizate, prin promovarea și implementarea tehnologiei și a metodelor digitale în proiecte de educație, cultură și incluziune socială. Pentru detalii, vizitați www.fundatiaorange.ro.