Concursul „Velocity for our Community” și-a desemnat câștigătorii

/ /
Concursul „Velocity for our Community” și-a desemnat câștigătorii

Comunicate de presă

Brăila, 10 decembrie 2020. 6 cluburi de robotică vor fi înființate în școlile cu echipe câștigătoare ale concursului „Velocity for our community”: Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” Brăila, Palatul Copiilor Brăila, Școala Gimnazială „Spiru Haret” Însurăței, Școala Gimnazială „Fănuș Neagu” Brăila, Școala Gimnazială „Ion Creangă” Brăila, Școala Gimnazială „Mihai Viteazu” Brăila. Fiecare școală va primi câte un kit de robotică LEGO, iar 60 de elevi vor avea parte de consiliere, mentorat și seminarii interactive, pe teme de robotică, în perioada ianuarie-aprilie 2021.

Experiența competiției a fost una cu un impact deosebit pentru concurenți, unii dintre aceștia participând pentru prima dată la un astfel de concurs.

„Participarea la acest concurs a fost o experiență frumoasă, iar ceea ce m-a motivat a fost pasiunea mea pentru informatică. De asemenea, alături de robotică, sunt convinsă că, voi descoperi lucruri noi și interesante care mă vor ajuta în viitor”, a spus Mădălina, elevă în clasa a VII-a la Școala Gimnazială „Mihai Eminescu”.

La competiție au luat parte 10 echipe de elevi care, alături de profesorii mentori, au realizat elemente de identitate vizuală, un eseu despre obiectivele echipei și un material video. Evaluarea aplicațiilor a fost facută de o comisie de jurizare, ce a punctat tehnica, originalitatea și creativitatea elementelelor video și de design, dar și obiectivele propuse pentru dezvoltarea echipei.

Proiectul Velocity for our Community a pornit de la dorința echipei Velocity de a răspândi pasiunea pentru robotică. Ne-am bucurat să vedem implicarea școlilor gimnaziale, iar motivația și dorința lor de a descoperi împreună cu noi lumea roboticii ne-a făcut să realizam cât de importantă este colaborarea într-o echipă”, ne-a povestit Diana-Maria Enciu, membru al echipei Velocity și jurat al concursului.

Concursul a marcat prima etapă a proiectului „Velocity for our Community”, o inițiativă ce promovează educația non-formală de tip S.T.E.M. (Știință, Tehnologie, Inginerie, Matematică) într-un mediu defavorizat și își propune să antreneze un număr mare de elevi și cadre didactice din învățământul gimnazial în activități de un înalt nivel calitativ, care să răspândească pasiunea pentru robotică și pentru educația în domeniile STEM. Proiectul este dezvoltat de Asociația pentru Educație Antreprenoriat și Leadership București (ApEAL) și finanțat de Fundația Orange, cu suma de 32.000 lei, prin intermediul ”Susține un ONG!”, program anual ce încurajează participarea activă a angajaților companiei Orange în proiecte sociale.


Despre echipa Velocity

Velocity” este prima echipă brăileană de robotică, din care azi fac parte 30 de elevi ai Colegiului Național „Gheorghe Munteanu Murgoci”. Cu ambiție, pasiune și creativitate, în numai 3 ani, au dezvoltat proiecte impresionante, cu rezultate pe măsură. Au participat la cele mai puternice concursuri de profil. Robotul care rezolvă cubul rubik în puțin peste 100 secunde și cel construit pentru ecologizare le-au adus premii și recunoaștere la nivel național. Au învățat să funcționeze în echipă, și-au dezvoltat spiritul antreprenorial și capacitatea de a rezolva probleme. Și ceva în plus, care a contat cât toate titlurile la un loc: au înțeles cât de important este să aducă valoare comunității din care fac parte.

Despre Asociația pentru Educație Antreprenoriat Leadership București (ApEAL)

Asociația pentru Educație Antreprenoriat și Leadership București a luat naștere în anul 2009, iar de atunci creează şi şlefuieşte un model de educaţie de succes pentru dezvoltarea comunităților. Misiunea asociației este aceea de a crea bunăstare durabilă prin educație, atât la nivel personal, cât și de comunitate, iar printre obiectivele pe care le-am avut încă de la început, se regăsesc promovarea educației și inițiativei antreprenoriale economice, culturale, sociale și educaționale ca bază pentru o bunăstare durabilă și pentru a forma antreprenori responsabili social sau promovarea turismului românesc, a zonelor și resurselor turistice din România

Despre Fundația Orange

Fundația Orange este o organizaţie non-profit și se implică în viaţa comunității, prin realizarea de proiecte de filantropie,menite să aducă schimbări pozitive în viaţa persoanelor dezavantajate. În cei peste 8 ani de activitate, Fundația Orange a investit 6 milioane de euro în proiecte de educație digitală pentru persoane defavorizate şi în proiecte de sănătate, educație, cultură în beneficiul persoanelor cu deficiențe de vedere/sau de auz, în scopul integrării lor sociale. Pentru detalii, vizitați www.fundatiaorange.ro