Digitaliada recunoscută la nivel european

/ /
Digitaliada recunoscută la nivel european

Comunicate de presă

Digitaliada a fost inclusă într-un catalog european de referință, ca model de bună practică pentru integrarea digitală a grupurilor vulnerabile și defavorizate.

Este vorba despre “Digital Inclusion Catalogue”, parte a proiectului Medici, un proiect finanțat de Parlamentul European pentru identificarea, colectarea și cartografierea bunelor practici în domeniul incluziunii digitale în Europa.

În prezent, în catalogul interactiv de bune practici în domeniul incluziunii digitale, sunt incluse 13 proiecte din România. Această hartă online ajută părțile interesate să contextualizeze cele mai bune practici și să vizualizeze informațiile în moduri care răspund nevoilor lor, pentru a putea replica soluțiile.

"Această nouă recunoaștere vine la scurt timp după ce platforma de "Învățare și Testare online" de la Digitaliada a câștigat locul III în cadrul competiției “Romanian CSR Awards 2020” la categoria Educație. Lansată în noiembrie 2019, platforma oferă un cadru de predare, consolidare și testare interactiv, în timp real și complet gratuit, fiind un learning management system util și apreciat de către utilizatori și de către specialiștii în educație.

"Ambele premii ne arată în primul rând, că soluțiile noastre sunt cu un pas înainte în direcția corectă. În al doilea rând, reprezintă o motivație în plus să continuăm să inovăm în acest domeniu pe care ne-am concentrat în ultimii patru ani", a declarat Amalia Fodor, Director al Fundației Orange.

Derulată cu avizul Ministerului Educației Naționale, Digitaliada este un program de educație digitală care își propune încurajarea folosirii tehnologiei pentru îmbunătățirea performanței școlare a elevilor. În cadrul programului, s-a dezvoltat platforma www.digitaliada.ro - un hub online de conținut educațional liber, folosit de elevi și profesori din toată țara. Platforma găzduiește anual concursul de materiale digitale Digitaliada, care încurajează crearea de conținut original și open source ce poate fi utilizat în procesul de învățare.

Lider al procesului de digitalizare a educației în România, Digitaliada înseamnă astăzi:

  • 50 de școli rurale din 30 de județe
  • 50 de laboratoare digitale și 1500 de tablete de lucru individual
  • 5500 de elevi și 164 de profesori si directori
  • Peste 2000 de resurse educaționale digitale gratuite pe www.digitaliada.ro
  • Peste 30.000 de utilizatori ai Platformei “Invatare si testare online” implicați in transformarea invatarii
  • Peste 600 de profesori de diferite discipline, formați în cadrul a 28 de webinarii, susținute de la suspendare cursurilor în contextul pandemiei de COVID-19 (mai multe detalii în acest articol)

Pana la 1 septembrie 2020, toți clienții Orange beneficiază de trafic de date gratuit la accesarea platformei interactive de „Învățare și Testare Online”, dar și pe www.digitaliada.ro.