Fundaţia Orange lansează fondul de finanţare “Lumea prin culoare şi sunet”

/ /
Fundaţia Orange lansează fondul de finanţare “Lumea prin culoare şi sunet”

Comunicate de presă

350.000 euro pentru proiecte în beneficiul persoanelor cu deficienţe de văz şi auz

București, 19 decembrie 2013. Fundaţia Orange lansează o nouă ediţie a concursului de proiecte "Lumea prin culoare şi sunet". Fondul de finanţare susţine proiecte propuse de către organizaţii nonprofit cu profil educaţional, cultural și medical care doresc să implementeze proiecte inovatoare, în special cu ajutorul tehnologiilor digitale în beneficiul persoanelor cu deficienţe de vedere, de vorbire şi de auz. Astfel, Fundaţia Orange oferă finanţare în valoare totala de 350.000 de euro pentru proiecte care contribuie la îmbunătăţirea calităţii vieţii persoanelor cu deficienţe de vedere sau de auz şi la integrarea socială a acestora, prin facilitarea accesului la educaţie, la cultură şi la sănătate.

Fundaţia Orange invită cu acest prilej instituţiile publice sau organizaţiile neguvernamentale şi nonprofit (asociaţii, fundaţii sau federaţii, instituţii educaţionale, instituţii medicale, instituţii culturale) să candideze cu proiecte în beneficiul persoanelor cu deficienţe de văz şi/sau auz sau alte deficienţe cauzate de acestea.

Valoarea sprijinului financiar acordat de Fundaţia Orange unui proiect poate varia între 20.000 şi 50.000 de euro. Proiectele vor fi implementate în perioada 2014-2015.Termenul limita pentru depunerea proiectelor de către organizaţii este 27 ianuarie 2014, ora 13:00, la adresa fundatia.orange@orange.com. După acest termen cererile de finanţare depuse vor intra în procesul de evaluare şi selecţie.

Mai multe detalii privind criteriile de participare, sunt disponibile in Ghidul Aplicantului şi Formularul de Aplicare: http://www.fundatiaorange.ro/finantare/.