Fiecare gest contează. Fundația Orange susține comunitatea în lupta împotriva COVID-19

/ /
Fiecare gest contează. Fundația Orange susține comunitatea în lupta împotriva COVID-19

Comunicate de presă

București, 3 aprilie. Fiecare gest contează. Fundația Orange susține comunitatea și se implică în lupta împotriva noului coronavirus acționând pe două direcții principale: dotarea spitalelor și continuitatea procesului educațional.

„Cu toții suntem expuși și egali în fața bolii. Un singur lucru este cert: uniți putem ajuta mai mult. Salvarea noastră se află în solidaritate și respect. #StămAcasă, dar nu stăm deoparte”, a declarat Dana Deac, Președinte Fundaţia Orange.

Fundația susține spitalele din România prin intermediul unei donații de 400.000 de euro către Crucea Roșie Română, pentru achiziționarea de aparate de ventilație mecanică.

Crucea Rosie Română este o organizație umanitară cu solidă experiență în intervenția în situații de urgență. De 144 de ani, Crucea Roșie este alături de populație, în prima linie a asistenței umanitare, în cele mai dificile perioade. Pandemia de coronavirus de acum nu face excepție, motiv pentru care organizația încearcă prin toate mijloacele să vină în ajutorul tuturor categoriilor sociale afectate de această situație fără precedent în România.

„Mulțumim Fundației Orange România pentru implicarea într-o perioadă în care responsabilitatea socială este atât de importantă pentru a salva vieți. Eforturile personalului medical român sunt uriașe, așa că este esențial să fim cât mai mulți, uniți și alături de ei. Doar împreună putem să depășim aceste momente dificile”, a declarat Ioan Silviu Lefter, director general Crucea Roșie Română.

Prin intermediul platformei Digitaliada, Fundația Orange susține continuitatea procesului educațional și comunicarea dintre profesori, elevi și părinți, încă de la suspendarea cursurilor din data de 10 martie.

Cu 10.000 de conturi noi în mai puțin de 2 săptămâni, secțiunea Invatare si testare online s-a dovedit un instrument extrem de util, alături de cele peste 2000 de resurse educaționale, disponibile gratuit pe Digitaliada. De asemenea, pe toata perioada stării de urgență, clienții Orange pot accesa gratuit, fără consum de trafic, toate resursele din platforma Digitaliada.

Programul Digitaliada, lansat în anul 2016, susține utilizarea instrumentelor digitale moderne în predarea disciplinelor Matematică și TIC. La nivel național, prin platformă, sunt puse la dispoziția publicului resurse digitale ce pot fi utilizate în procesul de predare-învățare. În plus, la nivel rural, 50 de școli gimnaziale beneficiază de echipamente și conținut educațional digital pentru orele de Matematică și Informatică.