Proiectul Digitaliada, finalist la Engagement Makers Award

/ /
Proiectul Digitaliada, finalist la Engagement Makers Award

Comunicate de presă

Digitaliada, program de educație digitală derulat și implementat de Fundația Orange România în peste 50 de școli din 30 de județe, precum și la nivel național prin hub-ul de conținul educațional digital - www.digitaliada.ro - și prin Platforma de Învățare și Testare online, este finalist la prima ediție Engagement Makers Award, concurs de proiecte organizat la nivelul grupului Orange. Engagement Makers Award sunt decernate de Grupul Orange pentru trei categorii distincte, Committed to Net Zero Carbon, Committed to Solidarity, Committed to Digital Equality, și vizează cele mai ambițioase proiecte dezvoltate cu ajutorul tehnologiei de echipele din cadrul grupului în domeniul incluziunii sociale, al angajamentului față de mediu și al solidarității.

Nominalizat la categoria Digital Equality, proiectul Digitaliada, se află printre cei trei finaliști europeni din concurs, dintr-un total de 12 proiecte. Câștigătorii fiecărei categorii vor fi stabiliți de membrii Comitetului Executiv prezidat de Stéphane Richard, CEO Orange, iar proiectele finaliste vor avea, totodată, șansa de a obține alte două trofee, Employee Award și Audience Award. Acestea vor fi desemnate în urma unei proceduri de votare online, care se va derula până pe 8 iulie, inclusiv, și la care angajații Orange și publicul larg sunt invitați să-și aleagă favoriții. Pentru a acorda votul proiectului Digitaliada, este necesară accesarea platformei online și votarea echipei române, aflată la poziția 12.

Proiectul Digitaliada, lansat în 2016, se desfășoară cu avizul Ministerului Educației Naționale și este un proiect educațional etalon ce promovează şi susține utilizarea instrumentelor digitale moderne în predarea disciplinelor Matematică și TIC. La nivel național, prin platformă, sunt puse la dispoziția publicului peste 4000 de resurse digitale ce pot fi utilizate în procesul de predare-învățare și un learning management system gratuit, iar la nivel rural, 50 de școli gimnaziale beneficiază de echipamente, conținut educațional digital pentru orele de Matematică și Informatică și formare pentru profesori.

Utilitatea proiectului s-a dovedit a fi și mai mare pe perioada suspendării cursurilor școlare și a mutării activității din offline în online, iar platforma Învățare și Testare online a fost un instrument benefic pentru continuitatea procesului educațional, pentru profesorii și elevii din România. Pentru ca profesorii să continue să predea eficient și de la distanță, platforma a fost actualizată rapid cu opțiunea de videoconferințe și cu noi funcționalități esențiale - teme, feedback, rapoarte de activitate. Adaptarea platformei Digitaliada a avut un efect imediat - peste 35.000 conturi activate de profesori, elevi, părinți și directori care folosesc în prezent Platforma de Învățare și Testare online. În plus, navigarea pe platformă a devenit gratuită pentru clienții Orange începând cu luna aprilie 2020 și până la sfârșitul anului școlar în curs. Iar pentru a răspunde nevoii de formare a cadrelor didactice, aproape 1.000 de profesori au fost familiarizați cu felul în care funcționează platforma și cu resursele disponibile, de-a lungul a 35 de webinare Digitaliada gratuite. De asemenea, 1.900 de tableteutilizate în școlile Digitaliada au fost oferite spre folosință elevilor cu situații dificile, pentru ca aceștia să poată participa la orele online.

Votul tău poate aduce proiectului Digitaliada un trofeu la Engagement Makers Award.

Votează și tu Digitaliada aici!