Start unei noi ediții Susține un ONG!

/ /
Start unei noi ediții Susține un ONG!

Comunicate de presă

Lansat în anul 2013, programul oferă angajaților Orange oportunitatea de a se implica activ în comunitate prin voluntariat și coordonare de proiecte sociale.

După 9 ediții, Susține un ONG înseamnă 34 de proiecte finanțate, peste 230.000 de euro investiți și peste 76.000 beneficiari direcți si indirecți.

Fundația Orange caută 7 noi idei de proiecte pe care să le susținem în cadrul unei noi sesiune de finanțare. Până pe data de 7 februarie, toți angajații Orange dornici să aducă binele în comunitate, pot transmite propuneri de proiecte filantropice, dezvoltate în parteneriat cu un ONG, la adresa fundația.orange@orange.ro.

În urma sesiunii de jurizare, aceștia pot câștiga o finanțare de 32.000 lei, pentru a transforma ideea lor în realitate. Câștigătorii vor fi anunțați la finalul lunii martie. Valoarea totală a fondului de finanțare din acest an este de 224.000 lei.

Ce fel de proiecte sunt vizate?

🔸 Relevante - în domenii precum sănătate și dizabilități, educație pentru categorii defavorizate și dezvoltarea unei comunități rurale
🔸 Durabile - care să poată continua și după încheierea finanțării noastre
🔸 De impact - care să producă schimbări pozitive pe termen lung

Cum altfel pot contribui angajații Orange la program?

🔸 Prin donație lunară de 2€, prin SMS la 8844, cu textul „Sustine”
🔸 Prin redirecționarea a 3.5% din impozitul pe venit, către Fundația Orange și în beneficiul direct al programului Susține un ONG, până pe 25 mai


Dincolo de cifre însă, stau oamenii...


...cei care dau viață ideilor, gândesc proiectele și fac ca lucrurile să se întâmple. Noi le-am spus #ambasadorii Susține un ONG, colegii care au coordona de-a lungul timpului proiecte finanțate prin intermediul programului. Cu o parte dintre ei, am avut bucuria să povestim în cadrul unor interviuri dedicate disponibile aici.  

Este vorba despre inițiative dedicate unor cauze diverse, implementate în zone diferite ale țării și adresate tuturor vârstelor: de la terapii multisenzoriale și activități educative chiar în spital, centre de tip afterschool, cursuri de educație digitală în mediul rural până la activități de meloterapie, hidroterapie și terapie asistată de animale pentru copii cu dizabilități, ateliere de formare pentru meserii specifice, cursuri de prim-ajutor. Mai multe detalii sunt disponibile aici.