Solidarity FabLab - Oradea

Solidarity FabLab - Oradea

Solidarity FabLab

În septembrie 2021, Fundația Orange România a lansat Solidarity FabLab Oradea.

Proiectul este implementat de Asociația Parteneriat pentru Educație (APPE) și își propune să contribuie la formarea profesională a peste 200 de tineri din medii defavorizate. Tinerii vor învăța să utilizeze tehnici și instrumente de producție digitală precum design-ul personalizat, imprimare 3D, mașină de frezat CNC, sub îndrumarea unor specialiști. De asemenea, vor parcurge module de introducere în electronică și robotică și vor beneficia și de sesiuni de consiliere în carieră.

Beneficiarii provin din zona metropolitana a Oradiei, din familii monoparentale sau sunt elevi care frecventează colegiile profesionale din oraș și doresc să se instruiască pentru o viitoare carieră. De asemenea, și tinerii din școlile teoretice vor avea șansa de a se orienta către domeniul tehnic folosindu-și abilitățile de programare.

Solidarity FabLab Oradea va fi găzduit de centrul de dezvoltare educațională The SPOT Oradea, care are ca principal obiectiv dezvoltarea aptitudinilor formale și non formale ale tinerilor, în vederea pregătirii lor pentru viața de adult și orientării profesionale.

Valoarea totală a finanţării acordată de către Fundația Grupului Orange și Fundația Orange România, pentru achiziționarea de echipamente, consumabile și susținerea cursurilor, se ridică la 55.000 de euro.

În cadrul Solidarity FabLab se vor desfășura module de educație integrată în funcție de cerințele pieței muncii și de nevoile comunității. Astfel, reușim să dăm startul unei schimbări pe care o dorim de durată și extinsă la nivelul întregii comunități.” – Alina Silaghi, Director Executiv APPE.