Solidarity FabLab - Târgu Ocna

/ /
Solidarity FabLab - Târgu Ocna

Solidarity FabLab

În septembrie 2021, Fundația Orange România a lansat Solidarity FabLab Târgu Ocna.
Proiectul este implementat de Fundația Terre des hommes și propune o serie de activități care să cultive abilitățile antreprenoriale (mai ales tehnice, digitale și IT) ale tinerilor din zonă, sprijinindu-i astfel în intrarea lor pe piața muncii. Valoarea totală a finanţării acordată de către Fundația Grupului Orange și Fundația Orange România, pentru achiziționarea consumabile și susținerea cursurilor, se ridică se ridică la 53.213 euro.

Solidarity FabLab Târgu Ocna este situat în cadrul Liceului Tehnologic din Târgu Ocna, iar tinerii vor avea acces  la o comunitate de sprijin din partea colegilor, organizațiilor locale, companiilor private și antreprenorilor.

100 de copii și tineri din grupuri vulnerabile, categorii defavorizate, copii aflați în conflict cu legea sau copii afectați de migrație vor participa la sesiuni de inițiere în noțiuni de imprimare 3D, folosire a echipamentelor 3D și creare a unor obiecte prin această tehnologie. Ulterior, un total de 400 de tineri vor fi consiliați pentru a-și găsi un loc de muncă și/sau a începe o afacere. Profesorii și liderii comunității (tineri, personal ONG, antreprenori), și ei la rândul lor pregătiți în utilizarea echipamentelor, îi vor sprijini pe tineri să producă propriile obiecte pe care le vor prezenta la Târgul de produse, eveniment special organizat în cadrul proiectului.

”Fundația Terre des hommes a inițiat proiectul Solidarity Fab Lab ca un mod de a căuta soluții inovatoare la problemele existente. FabLab contribuie la dezvoltarea personală și profesională a tinerilor, facilitând integrarea lor în societate. Prin acest proiect, Fundația Terre des hommes ajută tinerii din județul Bacău să-și dezvolte creativitatea, să exploreze propriile talente, să-și construiască abilități de viață și antreprenoriale.” - Raluca Condruț, Programs and Migration Manager, Terre des hommes.